هر چه سعودی ها و حامیانشان رشته بودند، پنبه شد

به گزارش تور آلمان ارزان، گزارش جدید سازمان ملل در عدم تأیید دخالت ایران در حمله به تأسیسات نفتی آرامکو، بار دیگر بی نتیجه بودن کوشش های سعودی ها و حامیانش از جمله آمریکایی ها را در ایراد اتهامات بی اساس به ایران، ثابت کرد.

هر چه سعودی ها و حامیانشان رشته بودند، پنبه شد

به گزارش خبرنگار گروه سیاست خارجی خبرنگاران، با گذشت حدود سه ماه از اتهامات بی پایه و اساس سعودی ها به همراه واشنگتن و بعضی از کشورهای غربی مبنی بر دخالت ایران در حمله به تأسیسات نفتی آرامکو، کارشناسان سازمان ملل گفتند که هنوز نمی توانند این ادعاها را تأیید نمایند.

در همین خصوص وبگاه شبکه خبری بلومبرگ با انتشار گزارش آنتونیو گوترش، دبیرکل سازمان ملل متحد خطاب به شورای امنیت، نوشت: قادر نیست مستقلاً تأیید کند که موشک های کروز و پهپادهای مورد استفاده در آن حملات اصالتاً ایرانی بوده اند یا به شکلی مغایر با قطعنامه های سازمان ملل منتقل شده اند.

بلومبرگ اضافه نمود: سازمان ملل بعد از چندین ماه تحقیق ادعاهای مطرح شده توسط عربستان سعودی و آمریکا در این مورد را تأیید ننموده است. (اینجا بخوانید)

به گزارش فارس، ادعا علیه ایران مبنی بر دخالت در حمله به آرامکو پس از آن صورت گرفت که ارتش یمن 23 شهریور (14 سپتامبر) گفت که یگان پهپادی (هواپیماهای بدون سرنشین) با 10 پهپاد تأسیسات نفتی عربستان در شرق این کشور را هدف قرار داده است. یحیی سریع سخنگوی ارتش و کمیته های مردمی یمن در این باره گفت، یگان پهپادی یمن با 10 پهپاد پالایشگا ه های بقیق و خریص شرکت آرامکو در منطقه شرقیه عربستان سعودی را در چارچوب حق طبیعی و مآغاز در پاسخگویی به جنایات ائتلاف متجاوز و محاصره پنج ساله یمن هدف قرار داد.

پس از آن بود که مایک پامپئو وزیر امور خارجه آمریکا بامداد یکشنبه 24 شهریور (+) این قضیه را به ایران نسبت داد و مدعی شد: ایران در بحبوحه تمام درخواست هایش برای کاهش تنش، اکنون حمله بی سابقه ای را علیه این تامین نماینده انرژی جهان (عربستان سعودی) انجام داده است. هیچ مدرکی از اینکه حملات از یمن صورت گرفته باشند، وجود ندارد.

محمد جواد ظریف وزیر خارجه ایران نیز یکشنبه شب 24 شهریور در توئیتر ضمن رد ادعای پامپئو نوشت: مایک پامپئو بعد از ناکامی در (سیاست) فشار حداکثری (علیه ایران)، دارد به فریبکاری حداکثری روی می آورد. ایالات متحده و مشتریانش در یمن به خاطر این توهم که رجحان تسلیحاتی به پیروزی نظامی منجر نمی گردد، گیر افتاده اند.

از سوی دیگر، عباس موسوی سخنگوی وزارت امور خارجه ایران نیز 25 شهریور در نشست هفتگی با خبرنگاران درباره ادعای مقامات آمریکایی گفت: 5 سال است یمن درگیر جنگ است و ائتلاف سعودی ها با پشتوانه کشورهای غربی مرتکب جنایات جنگی بسیاری در یمن شدند و طبیعی است که مردم یمن و نیروهای نظامی یمن برای متوقف کردن این جنایات واکنش داشته باشند.

موسوی اینگونه فرافکنی ها و حرف ها را رد کرد و اضافه نمود: جمهوری اسلامی ایران به صراحت اعلام نموده از مردم یمن و حقوق آنها دفاع می نماید، ولی اینکه اینگونه حملات و اقدامات دفاعی را به جمهوری اسلامی ایران نسبت بدهند، در راستای همان دروغ حداکثری آمریکایی هاست. ما از این حرف ها خیلی تعجب نمی کنیم، کشورهای وابسته کماکان وابسته هستند و آنهایی هم که قرار است آنها را بدوشند مجبورند از این حرف ها بزنند تا به آنها احساس امنیت بدهند تا اهداف و منافع خود را پیش ببرند. این حرف ها محکوم و غیر قابل پذیرش و از بیخ و بن بی اساس است.(اینجا بخوانید)

در تاریخ 25 شهریور و به دنبال اتهامات مقامات آمریکایی به جمهوری اسلامی ایران درباره دست داشتن در حمله به تاسیسات نفتی عربستان سعودی (آرامکو)، جمهوری اسلامی ایران در یک یادداشت رسمی به وسیله سفارت سوئیس، حافظ منافع آمریکا در ایران، به دولت ایالات متحده آمریکا درباره هرگونه اقدام علیه ایران هشدار داد و هرگونه دخالت ایران در این قضیه را نیز رد کرد.(اینجا بخوانید)

ترکی المالکی سخنگوی وزارت دفاع عربستان سعودی 27 شهریور در یک کنفرانس خبری، با نمایش تکه پاره هایی از تسلیحات نظامی مدعی شد که ایران در حمله اخیر به تأسیسات نفتی سعودی نقش داشته است.

از سوی دیگر، عربستان سعودی 28 شهریور ماه (+) نیز گفت که در نامه ای به شورای امنیت از سازمان ملل و کارشناسان بین المللی درخواست کرد که در تحقیقات درباره حمله، مشارکت نمایند. عربستان در نامه همچنین پای ایران را نیز وسط کشیده و ضمن تکرار اتهام به ایران مدعی شده است که همه نشانه ها دلالت بر این دارد که سلاح های استفاده شده در حمله به آرامکو ایرانی است.

محمد جواد ظریف، وزیر امور خارجه ایران 30 شهریور همچنین در حساب کاربری خود در توئیتر ادعاهای رژیم سعودی درباره دخالت ایران در حمله به تأسیسات نفتی این کشور را رد کرد و نوشت: با توجه به اینکه رژیم سعودی در یک اتهام بی اساس ایران را بابت حمله به تأسیسات نفتی خودش مقصر دانسته، جالب است که آنها امروز برای تلافی آتش بس مورد حمایت سازمان ملل را نقض نموده و به حدیده یمن حمله کردند. واضح است حتی خود سعودی ها هم داستان دخالت ایران [در حمله به تأسیسات نفت سعودی] را باور ندارند.

علاوه بر آمریکا و عربستان، بوریس جانسون نخست وزیر انگلیس هم اول مهر ماه، ایران را به دخالت در حملات به تأسیسات نفتی عربستان متهم کرد. (اینجا بخوانید) دو روز بعد هم دومینیک راب وزیر خارجه انگلیس، جمهوری اسلامی ایران را عامل حملات اخیر یمنی ها به تأسیسات نفتی عربستان سعودی خواند و گفت این حملات معادل حمله مسلحانه به عربستان است.

از سوی دیگر، سه کشور اروپایی انگلیس، فرانسه و آلمان نیز (+) اول مهر ماه در بیانیه ای مشترک مدعی شدند: واضح است که ایران مسئول حمله به تأسیسات نفت سعودی است.

محمد بن سلمان ولی عهد سعودی نیز مهر ماه در مصاحبه با شبکه سی بی اس آمریکا گفت: با مایک پامپئو وزیر خارجه آمریکا هم عقیده ام که گفته حمله به تاسیسات نفتی آرامکو اقدام جنگی از طرف ایران است.

به گزارش فارس، محمدجواد ظریف وزیر امور خارجه ایران اواسط مهر ماه در مصاحبه با شبکه تی.آر.تی ترکیه در تشریح دلیل کوشش ریاض و کشورهای غربی برای مقصر دانستن ایران در حمله به تاسیسات نفتی سعودی گفت: زیرا می خواهند این حقیقت را که خودشان مشغول سلاخی مردم یمن و انجام جنایت های جنگی علیه آنها بودند، فراموش نمایند. از آنجایی که آنها می خواهند از این حقایق چشم پوشی نمایند و [عملیات را] به طرف های غیرمرتبط منتسب نمایند، ایران را به این کار متهم می نمایند.

ولادیمیر پوتین رئیس جمهور روسیه نیز دهم مهر ماه با رد ادعای آمریکایی ها و بعضی کشورهای عربی درباره دست داشتن ایران در حمله به تاسیسات نفتی عربستان سعودی، گفت هیچ مدرکی در این باره وجود ندارد.(اینجا بخوانید)

به گزارش فارس، آمریکایی ها و سعودی ها در این مدت در مقاطع مختلف باز هم این حملات را به ایران نسبت دادند، عادل الجبیر وزیر مشاور دولت سعودی در امور خارجی 29 مهر ماه در اندیشکده انگلیسی چتم هاوس بار دیگر مدعی شد که سلاح استفاده شده در حمله آرامکو، ایرانی است و پاسخ به آن روی میز است.

مارک اسپر وزیر دفاع آمریکا 17 آبان در ادامه اتهام زنی های بی اساس، ایران را مقصر حمله به تاسیسات نفتی آرامکو خواند. فیاض بن حامد الرویلی رئیس ستاد مشترک ارتش سعودی نیز 29 مهر ایران را به دست داشتن در حمله پهپادی یمنی ها به آرامکو متهم و خواهان شرکت همگان برای تقویت تجهیزات نظامی به منظور مقابله با تهدیدات ایرانی و متحدان آن در منطقه شد.

سلمان بن عبدالعزیز شاه سعودی نیز 29 آبان ماه با اشاره به حمله یمن به آرامکو گفت: تجاوزهای خرابکارانه به تأسیسات نفتی ما در بقیق و خریض که در آن از سلاح های ایرانی استفاده شد، میزان سرخوردگی رژیم ایران را نشان داد؛ اتفاقی که جهان را در مقابل این تجاوز جنایتکارانه متحد کرد. (اینجا بخوانید)

عادل الجبیر وزیر مشاور در امور خارجه سعودی دوم آذر ماه در پانزدهمین نشست گفت و گوی منامه در بحرین بار دیگر مدعی شد که ایران عامل حمله به تأسیسات نفتی آرامکو در 23 شهریور ماه بوده و گفت که برای اطمینان از چند و چون این حادثه احتیاج به زمان داریم و از سازمان ملل می خواهیم تا کارشناسان خود را برای آنالیز این حمله به عربستان اعزام کند. او اضافه نمود: تحقیقات ثابت می نماید که پهپادهایی که آرامکو را هدف قرار دادند، ساخت ایران بوده اند و حملات نه از جنوب بلکه از سمت شمال صورت گرفتند.

خالد بن احمد بن محمد آل خلیفه وزیر امور خارجه بحرین نیز در همسویی با برادر بزرگتر (سعودی ها) در نشست گفت وگوی منامه بار دیگر ایران را به حمایت از تروریسم متهم کرد و مدعی شد که ایران به تأسیسات نفتی سعودی حمله نموده است.

البته این اظهارات واکنش سید عباس موسوی سخنگوی وزارت خارجه ایران را به همراه داشت و او اتهامات واهی مطرح شده از سوی بعضی شرکت نمایندگان در اجلاس مصاحبهی منامه را مردود خواند و گفت: کشورهایی که مروج تروریسم و افراط گرایی هستند نمی توانند با فرافکنی مسائل خودساخته را به ایران نسبت دهند.(بیشتر بخوانید)

در همین خصوص نصرت الله تاجیک سفیر اسبق ایران در اردن و تحلیلگر مسائل منطقه در مصاحبه با خبرنگار گروه سیاست خارجی خبرنگاران گزارش اخیر سازمان ملل در این رابطه را یک پیروزی دیپلماتیک برای ایران در مقابل آمریکا بیان کرد که نتوانستند این حملات را به سمت ایران جهت دهی نمایند و گفت: زیرا با حمله پهپادی و موشکی به تأسیسات آرامکو آن چه خدشه دار شد، فروش میلیاردها دلار تسلیحات محافظتی (سیستم های هشدار دهنده) آمریکایی و غربی بود.

وی اضافه نمود: بعد از حملات بسیاری از اندیشکده های غربی کوشش کردند اقدام به جمع آوری اطلاعات نمایند و یک تیم نیز از آمریکا به تأسیسات رفت و آغاز به سناریوسازی شد و جهت هایی را از غرب و شرق ایران، جنوب عراق و... برای جهت این حملات معین کردند. ولی به عقیده من پشت همه این قضایا، آبرویی بود که از تسلیحات آمریکایی رفته بود.

سفیر پیشین ایران در اردن گفت: آنها درصدد بودند با این جهت دهی و انتساب این حملات از زهر قضیه حملات بی امان سعودی ها بعد از پنج سال علیه مردم یمن بکاهند، ولی این گزارش واقعیت امر را نشان داد و همانگونه که انصارالله مسؤولیت آن را به عهده گرفت و چندین مرحله توانمندی های موشکی خود را رونمایی کردند، این یک پیروزی دیپلماتیک برای سیاست خارجی ایران در مقابل آمریکا بود.

این تحلیلگر مسائل منطقه همچنین یادآور شد: ارتش یمن با صنایع موشکی بیگانه نیست، آنهایی که از ابتدا سعی کردند بگویند انصارالله دارای این توانمندی ها نیست، راه غلطی را پیش گرفتند. به دلیل سابقه ای که در ارتش یمن وجود دارد و به وسیله بومی سازی ممکن است به وسیله هر کشوری به این توانمندی ها دست یافته باشند.

منبع: خبرگزاری فارس
انتشار: 7 بهمن 1398 بروزرسانی: 6 مهر 1399 گردآورنده: berlinro.ir شناسه مطلب: 826

به "هر چه سعودی ها و حامیانشان رشته بودند، پنبه شد" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "هر چه سعودی ها و حامیانشان رشته بودند، پنبه شد"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید