طرز پخت لبو در زودپز ، خوشمزه، فوری و آسان

به گزارش تور آلمان ارزان، پخت لبو در زودپز یک روش سریع و آسان برای تهیه این خوراک خوشمزه خوش رنگ و پرخاصیت است که یاری می نماید خواص لبو هم بیشتر حفظ گردد. با استفاده از زودپز، زمان پخت لبو به طور قابل توجهی کاهش می یابد و می توانید آن را به راحتی در کمترین زمان بپزید و از خوردنش لذت ببرید. پس در ادامه همراه ما باشید تا طرز پخت لبو در زودپز را به شکل کامل ببینید و بخوانید.

طرز پخت لبو در زودپز ، خوشمزه، فوری و آسان

مواد لازم برای پخت لبو در زودپز

  • چغندر 3-5 عدد
  • آب 1-2 لیوان
  • نبات یا عسل به میزان لازم

طرز پخت لبو در زودپز

1. آماده کردن لبو

اولین مرحله از طرز پخت لبو در زودپز درست مثل طرز تهیه لبو بخارپز این است که چغندر را آماده کنید. برای این کار ریشه و ساقه لبوها را جدا کنید سپس آن ها را با آب بشویید تا تمیز شوند.

2. پخت لبو در زودپز

اکنون و در این مرحله از طرز تهیه لبو در زودپز، چغندرهای آماده را داخل زودپز قرار دهید. می توانید ابتدا سبد مخصوص زودپز را داخل آن قرار دهید و لبوها را رویش بچینید بعد دو فنجان آب به زوپز اضافه کنید و در زودپز را محکم ببندید و سوپاپ آن را روی حالت Seal تنظیم کنید. دکمه را فشار دهید و زمان پخت را براساس میزان چغندرها تنظیم کنید.

نکته: اگر زودپز شما قدیمی است و تنظیم خاصی ندارد می توانید به راحتی و بعد از بستن در زودپز آن را بپزید و باز هم بسته به نوع و میزان چغندر، زمانی را برای پخت در نظر بگیرید.

نکته: برای داشتن لبویی شیرین می توانید بسته به ذائقه خود کمی نبات هم به آب اضافه کنید.

3. خاموش کردن زودپز و آماده کردن لبو برای سرو

پس از انتها زمان پخت، سوپاپ را روی حالت Venting تنظیم کنید تا فشار به سرعت آزاد گردد. مراقب باشید تا بخار به دست و بازوی شما برخورد نکند در نهایت لبوهای پخته را با قاشق یا انبر از زودپز خارج نموده و در یک ظرف قرار دهید تا خنک شوند. برای سرعت بخشیدن به خنکی لبوها می توانید آنها را زیر آب سرد بگیرید و سپس پوست لبوها را بکنید.

نکات تکمیلی برای پخت لبو

تهیه و پخت لبو یکی از ساده ترین کارهایی است که می توانید در منزل انجام دهید و با پخت آن هم از خواص لبو بهره مند شوید هم از آن برای تهیه سالاد و انواع غذا بهره ببرید. اما دقت کنید که تهیه این خوشمزه هم احتیاج به دقت به نکات و فوت وفن ها دارد.

انتخاب چغندر مناسب برای تهیه لبو

برای پخت لبو در زودپز بهتر است لبوهایی با میزان میانه و رنگ قرمز تیره را انتخاب کنید. لبوهای تازه و سفت طعم بهتری دارند. قبل از پخت، لبوها را به خوبی شسته و برس بکشید تا گل و لای آن از بین برود.

زمان پخت لبو در زودپز

پخت لبو در زودپز بسته به نوع لبو و میزان اش فرق دارد. اما در کل با استفاده از زودپز فرایند پخت لبو نهایتا 35 دقیقه طول خواهید کشید. برای تنظیم زمان پخت می توانید استاندارد زیر را در نظر بگیرید:

  • لبوهای کوچک (قطر کمتر از 5 سانتی متر): 15 دقیقه
  • لبوهای میانه (قطر بیشتر از 5 سانتی متر): 20 دقیقه
  • لبوهای میانه-بزرگ (قطر 6 تا 6/5 سانتی متر): 25-30 دقیقه
  • لبوهای بزرگ (قطر 7 به بالا): 35 دقیقه

نکته: برای اطمینان از پخت کامل لبو می توانید با چنگال آن را تست کنید. اگر چنگال به راحتی در لبو فرو برود، یعنی لبوها پخته شده اند. اگر لبوهای شما با این استانداردهای زمانی نپخت می توانید 5 تا 15 دقیقه دیگر لبو را داخل زودپز یا حتی قابلمه قرار دهید و بپزید.

میزان آب مناسب برای تهیه لبو در زودپز

میزان آب مورد احتیاج برای پخت لبو در زودپز به میزان لبوها بستگی دارد. به طور کلی، آب باید لبوها را به طور کامل بپوشاند. اگر آب خیلی کم باشد، لبوها ممکن است بسوزند و اگر آب زیاد باشد، طعم لبوها رقیق می گردد.

استفاده از نبات یا شیرین نماینده

برای شیرین کردن لبو می توانید از نبات یا شکر بهره ببرید. نبات طعم طبیعی تر و عطر بهتری به لبو می دهد. میزان نبات یا شکر را با توجه به ذائقه خود تنظیم کنید. برای شیرین کردن لبو در زودپز بهتر است نبات یا شکر را همراه با آب به زودپز اضافه کنید تا در طول پخت، طعم آن به خوبی به لبو نفوذ کند.

البته استفاده از عسل هم گزینه خوبی برای تهیه لبو شیرین است که می توانید طرز تهیه لبو با عسل را در کتاب کاله کامل مطالعه کنید.

استفاده از شیره انگور در تهیه لبو یکی دیگر از روش های این خوراکی خوشمزه است که می توانید جزییات طرز تهیه لبو با شیره انگور را هم در کتاب کاله بخوانید.

روش های استفاده از لبو

لبو کاربردهای فراوانی دارد. می توانید از آن برای تهیه ترشی لبو، تهیه مربای لبو، سالاد، سوپ، بورانی و یا به عنوان دیپ برای غذاهای دیگر بهره ببرید. طرز تهیه دیپ لبو را هم می توانید در کتاب کاله با جزییات کامل آن مطالعه کنید.

تزیین لبو به روش های مختلف

برای تهیه لبوی مجلسی می توانید لبوها را به صورت ورقه ای برش داده و با گل های طبیعی تزیین کنید و هم برای مهمانی های خود بهره ببرید و هم با آن سفره یلدایی خود را کامل کنید. جزییات روش های مختلف تزیین لبو را در کتاب کاله به شکل تصویری ببینید و لذت ببرید.

برطرف سردی یا تعدیل طبع لبو

احتمالا همواره قبل از مصرف لبو این سوال که آیا طبع لبو واقعا سرد است؟ و یا این که چگونه سردی لبو را بگیریم؟ از خود پرسیده اید. در پاسخ به این سوال باید به شما بگوییم که برخلاف تصور عموم، طبع لبو معتدل است. با این حال، بعضی افراد پس از مصرف لبو احساس سردی می نمایند. این احساس ممکن است به دلایل مختلفی مانند مزاج سرد و تر فرد، مصرف بیش از حد، ترکیب با مواد سرد یا حساسیت فردی رخ دهد.

منبع: کتاب کاله
انتشار: 14 آذر 1403 بروزرسانی: 14 آذر 1403 گردآورنده: berlinro.ir شناسه مطلب: 2589

به "طرز پخت لبو در زودپز ، خوشمزه، فوری و آسان" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "طرز پخت لبو در زودپز ، خوشمزه، فوری و آسان"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید