طرز تهیه مربای به با پیمانه با ماندگاری بالا
به گزارش تور آلمان ارزان، پاییز فصل برداشت بِه و برترین زمان برای تهیه مربای به خانگی است. عطر دل انگیز به در حال پخت و رنگ قرمز گیرای مربا، هر خانه ای را پر از آرامش می نماید. با کمی حوصله و رعایت چند نکته ساده می توانید مربایی خوش طعم و با ماندگاری بالا تهیه کنید که نه تنها برای خودتان بلکه برای عزیزانتان هم هدیه ای ارزشمند باشد. در این مطلب، طرز تهیه مربای به با پیمانه با ماندگاری بالا را به همراه نکات مهم برای رسیدن به برترین نتیجه به شما آموزش می دهیم.
مواد لازم برای تهیه مربای به با پیمانه
- به 5-6 عدد
- شکر 8 پیمانه
- آب 4 پیمانه
- آب لیمو ترش 2 قاشق غذاخوری
- هل 4 عدد
طرز تهیه مربای به با پیمانه
1. آماده سازی به
اولین مرحله از طرز تهیه مربای به با پیمانه این است که به ها را بشویید و پوست بگیرید و بعد هسته و قسمت های سفت آن را جدا کنید و در نهایت آن را به صورت نگینی یا مکعبی خرد کنید. البته می توانید برای سهولت به را رنده کنید.
2. پخت اولیه به
اکنون زمان آن است که مربای به را بپزید برای این کار به های خرد شده را در قابلمه ریخته و روی آن آب بریزید بعد قابمله را روی حرارت میانه قرار دهید و اجازه دهید به ها به مدت 30 دقیقه با آب بپزند تا کمی نرم شوند. وقتی به ها کمی نرم شدند شکر را به آن اضافه کنید و خوب مخلوط کنید و اجازه دهید مخلوط به مدت یک ساعت دیگر با حرارت میانه بپزد تا شکر هم کاملا حل گردد و البته مربا قوام بیابد.
3. اضافه کردن مابقی مواد
اکنون در این مرحله آب لیمو ترش و هل را به مربا اضافه کنید و اگر خواستید گلاب را هم اضافه نموده و در این مرحله حرارت را کم کنید و اجازه دهید مربا به مدت حداقل 2 ساعت دیگر در حالی که روی قابلمه، در را با دم کنی گذاشته اید کاملا غلیظ گردد.
برای تست قوام مربا، کمی از شربت را در یک بشقاب کوچک بریزید. اگر شربت پس از سرد شدن سفت شد، مربا آماده است.
در نهایت مربای آماده را در شیشه های تمیز و استریل بریزید و در آن ها را محکم ببندید و شیشه ها را به مدت 15 دقیقه در آب جوش قرار دهید تا کاملا استریل شوند و ماندگاری مربا افزایش یابد. وقتی شیشه های مربا سرد شدند آن ها را در جای خشک و خنک نگهداری کنید.
نکات تکمیلی برای تهیه مربای به
برای تهیه یک مربای به حرفه ای و باکیفیت، توجه به نکات و فوت وفن های آن بسیار لازم است. هر یک از این نکات، گامی موثر در جهت رسیدن به مربایی با رنگ دلنشین، قوام مناسب و طعمی بی نظیر است که مدت ها در یخچال شما تازه می ماند.
قوام مناسب مربای به
برای رسیدن به قوام دلخواه در مربای به، چند نکته را باید مدنظر قرار دهید. اول اینکه، زمان پخت مربا بسیار مهم است. هر چه مربا بیشتر بپزد، غلیظ تر خواهد شد. اما مراقب باشید که بیش از حد نپزد چون ممکن است به ته گرفتن یا شکرک زدن آن منجر گردد. در ضمن استفاده از آب لیمو ترش به کاهش زمان پخت و افزایش ماندگاری مربا یاری می نماید. بعلاوه، می توانید از ژلاتین یا پکتین هم برای غلیظ تر کردن مربا بهره ببرید.
مربای به قرمز و خوش رنگ
برای داشتن مربای به با رنگ قرمز و مجذوب کننده، به چند نکته توجه کنید. اول اینکه، از به های رسیده و کاملا قرمز بهره ببرید. دوم، هنگام پخت مربا، در قابلمه را نبندید تا رنگ بِه آزادانه خارج گردد. بعلاوه می توانید از چند قطره آب لیمو ترش اضافی برای روشن تر شدن رنگ مربا بهره ببرید. استفاده از قابلمه مسی هم به قرمز شدن رنگ مربا یاری می نماید.
نسبت مناسب شکر، به و آب
نسبت شکر، به و آب در تهیه مربای به بسیار مهم است. به طور معمول، برای هر کیلوگرم به، یک کیلوگرم شکر و 3 تا 4 پیمانه آب استفاده می گردد. اما این نسبت قابل تغییر است و به سلیقه شما بستگی دارد. اگر مربایی شیرین تر دوست دارید، می توانید اندازه شکر را افزایش دهید. بعلاوه می توانید از شیرین کننده های طبیعی مانند عسل یا شیره خرما به جای شکر بهره ببرید.
روش های مختلف تهیه مربای به با پیمانه
مربای به را می توان هم از لحاظ ظاهری با خرد کردن یا حتی رنده کردن آن متفاوت کرد هم می توان با استفاده کردن از شکر یا جایگزین هایش یا حتی به کار بردن طعم دهنده متفاوت کرد.
- شکل به: شما می توانید به را به صورت نگینی، مکعبی یا رنده شده خرد کنید. هر کدام از این روش ها، بافت متفاوتی به مربا می دهد. طرز تهیه مربای به رنده شده و طرز تهیه مربای به نگینی را قبلا در کتاب کاله آورده ایم.
- استفاده از شکر: می توانید از شکر سفید، قهوه ای یا قند برای تهیه این مربا بهره ببرید. بعلاوه می توانید از شیرین کننده های طبیعی مانند عسل، شیره انگور یا شیره خرما بهره ببرید. طرز تهیه مربای به با قند به عنوان یک روش تهیه این مربا را می توانید با جزییات در کتاب کاله بخوانید.
- اضافه کردن طعم دهنده ها: برای طعم دار کردن مربا می توانید از ادویه هایی مانند هل، دارچین، زعفران یا گلاب بهره ببرید. بعلاوه، می توانید از مغزهای خرد شده مانند گردو یا بادام برای تزیین مربا بهره ببرید. طرز تهیه مربای با گردو را می توانید در کتاب کاله مطالعه کنید.
جایگزین های شکر برای تهیه مربای به
اگر به دیابت مبتلا هستید یا می خواهید مقدار مصرف شکر خود را کاهش دهید، می توانید از شیرین کننده های طبیعی مانند استویا، اریتریتول یا شکر قهوه ای بهره ببرید. اما توجه داشته باشید که این شیرین کننده ها ممکن است بر روی قوام و طعم مربا تاثیر بگذارند.
نکته مهم: برای اطمینان از کیفیت و ماندگاری بالای مربا، از شیشه های تمیز و استریل شده بهره ببرید و مربا را در جای خشک و خنک نگهداری کنید.
نکات مهم برای ماندگاری بالای مربای به با پیمانه
برای این که مربای به خود را بتوانید به مدت طولانی نگهداری کنید باید نکاتی از جمله تمیز بودن شیشه ها و محکم بستن در شیشه ها را مد نظر قرار دهید. البته استفاده از آب لیمو ترش برای جلوگیری از کپک زدن مربا و نگهداری مربا در جای خشک و خنک هم در ماندگاری بالای مربای به بسیار موثر هستند.
در کنار تمام نکاتی که در بالا ذکر شد، زمان پخت مربا بسته به نوع به و مقدار آبی که از آن خارج می گردد هم می تواند در ماندگاری مربا موثر باشد. بنابراین، به طور مرتب قوام مربا را چک کنید.
منبع: کتاب کاله