هر آنچه که درباره مفنامیک اسید باید بدانید

به گزارش تور آلمان ارزان، مفنامیک اسید نوعی داروی ضدالتهاب است که برای کاهش درد بخصوص درد دندان استفاده می گردد. قرص مفنامیک اسید دردهای خفیف تا متوسط را درمان می نماید.

هر آنچه که درباره مفنامیک اسید باید بدانید

این روزها خوددرمانی و مصرف خودسرانه داروها رواج یافته است. بیشتر افراد با بروز دردهای شدیدی مثل دندان درد به سراغ مسکن های قوی و ضد درد می فرایند. مفنامیک اسید یکی از داروهای مسکنی است که شاید بسیاری از ما تجربه مصرف آن را داشته باشیم. شاید بد نیست بدانید که مصرف خودسرانه این داروها عوارض بسیار جدی بر سلامت و ایمنی بدن دارد. در این مقاله به ذکر عوارض و مسائل احتمالی مصرف این دارو پرداخته ایم.

مفنامیک اسید چیست؟

مفنامیک اسید نوعی داروی ضدالتهاب غیراستروئیدی است که برای تسکین درد به خصوص دردهای دندان استفاده می شود. این دارو بعد از مصرف خوراکی به آهستگی جذب می شود و تنها درد و التهاب را کاهش می دهد و تاثیری در درمان بیماری ندارد. این دارو به شکل کپسول های 250 میلی گرمی عرضه می شود.

موارد مصرف مفنامیک اسید

مفنامیک اسید دارای ترکیبی مسکن است که با التهاب و تب مقابله می نماید. از این دارو برای درمان و تسکین دردهای ناگهانی یا مداوم ناشی از بیماری های روماتیسمی، دردهای عضلانی، دردهای ستون فقرات به عنوان مثال در یکی از دیسک ها یا گردن، دردهای بعد از عمل جراحی، دردهای ناشی از زخم و جراحت، دندان درد، سردرد، گوش درد و دردهای ناشی از اسپاسم های شکمی ناشی از قاعدگی استفاده می شود. همچنین این دارو برای کاهش تب و تسکین دردهای ناشی از بیماری هایی مثل آنفلوآنزا و دیگر بیماری های تب دار به ویژه بیماری های مجاری تنفسی فوقانی استفاده می شود.

عوارض مصرف این دارو

مصرف زیاد و خودسرانه مفنامیک اسید باعث عوارض جانبی زیادی خواهد شد. از جمله عوارض مصرف طولانی مدت و با دوز بالای این دارو می توان به اسهال اشاره نمود. مصرف این دارو در افراد حساس باعث درد معده، حالت تهوع و استفراغ می شود. در بعضی موارد بی اشتهایی، سوزش معده، نفخ، یبوست و دیگر مسائل گوارشی هم دیده شده است. در موارد نادرتری مصرف مفنامیک اسید با مسائلی مثل واکنش های پوستی، ضایعات پوستی و خارش همراه بوده است. علاوه بر این مصرف خودسرانه این دارو امکان سردرد، سرگیجه، خستگی، بی خوابی، عصبی شدن، تپش قلب، افت فشارخون، مسائل تنفسی، تحریک چشم ها و اختلالات دید را بالا می برد. عوارض دیگری مثل واکنش های آلرژیک جدی و حساسیت های پوستی که همراه با تشکیل ضایعات پوستی باشد بندرت بروز می نماید. در صورت مشاهده هر نوع اختلال تنفسی یا ضایعات پوستی حتما باید مصرف دارو را قطع کنید. در بعضی موارد مصرف زیاد و خودسرانه این دارو مسائلی مثل اختلالات کبدی و مسائل کلیوی گزارش شده است. مصرف این دارو می تواند عاملی برای کم خونی و در واقع کاهش میزان گلبول های قرمز شود.

توجه: اگر مجبورید به مدت طولانی این دارو را مصرف کنید ضروری است به طور مرتب آزمایش بدهید تا میزان گلبول های قرمزتان و همچنین سلامت کبد و کلیه هایتان آنالیز شود. اگر نشانه هایی مشابه علائم کم خونی مثل نفس نفس زدن، خستگی، رنگ پریدگی و ضربان تند قلب را دیدید حتما به پزشک مراجعه کنید.

توجه: این دارو در سه ماه آخر بارداری نباید مصرف شود.

تداخل دارویی مفنامیک اسید

مصرف این دارو با داروهای دیگری مثلآسپرینو داروهای ضدالتهاب غیراستروئیدی مثل ایبوبروفن و ناپروکسن خطر عوارض گوارشی از جمله زخم گوارشی را افزایش می دهد. مصرف داروهای دیورتیک مثل اسپیرونولاکتون و داروی هپارین، وارفارین، لیتیوم، داروهای ضددیابت مانند قرص متفورمین، مکمل های پتاسیم، داروهای گیاهی مثل بابونه، جنسینگ، جینکوبیلوبا با مفنامیک اسید باعث ایجاد تداخل دارویی می شود. بنابراین توصیه می شود اگر داروی خاصی مصرف می کنید (حتی داروهای گیاهی) از مصرف خودسرانه این دارو بپرهیزید.

نکاتی که باید به هنگام مصرف این دارو بدانید

  • مفنامیک اسید بهتر است همراه با غذا یا شیر مصرف شود تا تحریک گوارشی کاهش یابد.
  • از آن جایی که این دارو در بعضی موارد موجب خواب آلودگی یا بی حالی می شود، توصیه می شود پس از مصرف دارو از رانندگی خودداری شود.
  • برای تسکین دردهای عادت ماهانه مدت زمان مصرف نباید بیش از دو تا سه روز باشد.
  • دارو را در هوای محیط دور از نور و رطوبت و خارج از دسترس بچه ها نگهداری کنید.
  • مقدار مصرف در بچه ها بزرگتر از 14 سال، مشابه بزرگسالان است.
  • مراجعه منظم به پزشک در طول مصرف درازمدت، به منظور آنالیز پیشرفت درمان توصیه می شود.
  • به عنوان ضد درد برای درمان قاعدگی دردناک، ابتدا 500 میلی گرم و سپس 250 میلی گرم، هر 6 ساعت بر حسب احتیاج مصرف می شود.
  • در صورت بروز حساسیت مفرط ، بثورات پوستی یا اسهال ، باید مصرف دارو قطع شود.
  • این دارو نباید بیش از مقدار توصیه شده مصرف شود. مصرف بیش از 7 روز نیز توصیه نمی شود. مگر اینکه مطابق دستور پزشک باشد.
منبع: setare.com
انتشار: 11 آبان 1399 بروزرسانی: 11 آبان 1399 گردآورنده: berlinro.ir شناسه مطلب: 1442

به "هر آنچه که درباره مفنامیک اسید باید بدانید" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "هر آنچه که درباره مفنامیک اسید باید بدانید"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید