خواص و فواید گلپر چیست؟

به گزارش تور آلمان ارزان، گلپر گیاهی گلدار، علفی و چندساله از تیره چتریان است. این گیاه، بومی ایران است و در ناحیه های مرطوب کوهستانی ایران و منطقه ها پیرامونی می روید. با برنا همراه باشید تا در این باره بیشتر بدانید.

خواص و فواید گلپر چیست؟

گلپر گیاهی چند ساله از تیره جعفری است که بیشتر در نقاط مرتفع کوهستان های ایران و نقاط دیگر می روید، با ریشه های ضخیم و برگ های کاملا بریده که پیشینیان برای آن خواص بسیاری شمرده اند، از جمله اینکه موجب نیروی بدن می گردد، ولی متاسفانه زیاد مورد توجه قرار نگرفته است. گلپر گیاهی است که تا ارتفاع 150-200 سانتی متر رشد می نماید.

گل های آن سفید و به صورت چتر در انتهای ساقه های گل دهنده در قسمت بالای گیاه ظاهر می گردد. برگ های آن با چاک های عمیق به شکل پنجه غاز، شبیه برگ آنژلیکا، به طوری که این چاک ها برگ را به چند نیمه برگ تقسیم می نماید و هر نیمه برگ نوک تیز و دندانه دار است.

این گیاه و عصاره های آن از زمان پالئولیس (50، 000 سال پیش) مورد استفاده بشر بوده است. دانه های گیاه گلپر ادویه ای است که برای پخت و پز استفاده می گردد.

استفاده از گلپر در پخت و پز به منظور کاهش گاز ایجاد شده در روده ها به ویژه هنگام خوردن لوبیا، سیب زمینی و عدس است. مشاهده شده است که پروانه ها و گوسفند ها هنگام بیماری، از این گیاهان دارویی می خورند.

خواص و فواید گلپر:

1. گلپر یک آنتی اکسیدان است:

استرس اکسیداتیو در افرادی که تحت آنژیوگرافی عروق کرونر قرار دارند، به مقدار قابل توجهی کاهش می یابد. استرس اکسیداتیو عدم تعادل بین رادیکال های آزاد و آنتی اکسیدان ها در بدن است، رادیکال های آزاد عامل بسیاری از بیماری های مهم مانند بیماری پارکینسون، سرطان و آلزایمر هستند. آنتی اکسیدان مانند جارو در برابر رادیکال های آزاد عمل می نمایند و باعث از بین بردن رادیکال های آزاد و نوسازی سلول های تخریب شده، می شوند. پس نتیجه می گیریم مصرف گلپر به پیشگیری از بیماری پارکینسون، سرطان و آلزایمر یاری می نماید.

2. ضد التهاب:

گلپر خواص ضد التهابی قطعی را نشان می دهد؛ بنابراین برای درمان بیماری هایی مانند آرتروز و نقرس مفید است. این ها التهاب مفصل استخوان است و می تواند باعث درد شدید گردد. با کاهش تورم، درد در بیماران مبتلا به آرتروز و نقرس کاهش می یابد.

3. خاصیت ضد درد:

تحقیقاتی در خصوص خواص ضد درد گلپر انجام شد. مشاهده شد که خاصیت ضد درد خوبی دارد و استفاده از گلپر برای درمان زخم های پوستی توصیه می گردد. استفاده از عصاره گیاه روی زخم ها به ضد عفونی شدن آن ها و جلوگیری از شیوع عفونت یاری می نماید.

4. بیماری قارچی را درمان کنید:

یکی از بیماری های قارچی شایع پای ورزشکاران است. این امر بیشتر در افراد دارای سیستم ایمنی ضعیف رخ می دهد. بعلاوه اگر فرد دیابتی یا تحت معالجه سرطان باشد نیز رخ می دهد. گل های گلپر را روی ناحیه آسیب دیده بمالید. بگذارید خشک گردد. این کار را دو بار در روز انجام دهید تا عفونت تحت کنترل قرار گیرد. این می تواند پای ورزشکار را درمان کند.

5. ضد میکروب:

استفاده از ضد میکروب ها به متوقف کردن رشد میکروارگانیسم ها یاری می نماید. به عنوان مثال، آنتی بیوتیک ها به متوقف کردن باکتری های رشد یاری می نمایند. می توانید از عصاره گلپر به عنوان آنتی بیوتیک بهره ببرید. این محلول را در مکان هایی که میکروارگانیسم ها رشد می نمایند بکار ببرید.

6. پروفایل چربی:

آنالیز پروفایل چربی نشان می دهد که استفاده از عصاره گیاه گلپر در بهبود سلامت بیماران مبتلا به بیماری قلبی مفید است.

7. درمان تشنج:

این گیاه در درمان تشنج بسیار مؤثر است. این به علت وجود تریپن ها، ترپنوئید ها و آلکالوئید ها است. خوردن یک لیوان دم نموده از برگ های گیاه گلپر به کاهش دفعات تشنج یاری می نماید.

8. ضد کاندیدا:

وقتی از عصاره گیاه گلپر استفاده می کنیم، فعالیت ضد میکروبی به خوبی انجام می گردد. قارچ کاندیدا به علت وجود مخمر رشد می نماید. معمولاً باکتری های لاکتوباسیلوس به کنترل رشد مخمر یاری می نمایند. اگر این اتفاق نیفتد، باید از عصاره گیاه گلپر بهره ببرید تا عفونت کاندیدا کاهش یابد.

9. خاصیت ضد دیابتی:

استفاده از عصاره گلپر به کاهش نشانگر ها در بیماران دیابتی یاری کرد. دو مورد از مهمترین عوامل خطر، تری گلیسیرید بالا و فشار خون بالا برای دیابت هستند.

شایعترین بیماری های آترواسکلروز و بیماری عروق کرونر هستند. این شرایط پس از بروز دیابت در بیمار رخ می دهد. استفاده از عصاره گلپر به کاهش چشمگیر این عوامل خطر یاری می نماید.

منبع: برنا

منبع: فرارو
انتشار: 21 تیر 1402 بروزرسانی: 21 تیر 1402 گردآورنده: berlinro.ir شناسه مطلب: 2486

به "خواص و فواید گلپر چیست؟" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "خواص و فواید گلپر چیست؟"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید