طرز تهیه ساراواک لاکسا؛ سوپ نودل محبوب کشور مالزی

به گزارش تور آلمان ارزان، در مجموعه 50 غذای خوشمزه دنیا، شما می توانید بدون ترک کردن آشپزخانه خود، از مزه کردن بخشی از مقصد موردعلاقه تان در دنیا، لذت ببرید.

طرز تهیه ساراواک لاکسا؛ سوپ نودل محبوب کشور مالزی

خبرنگاران میخواهد هرروز با انتشار یک دستور پخت از دنیا متنوع غذاهای بین المللی، شما را به سفری به سراسر قاره ها ببرد. امروز قرار است با یکدیگر، تهیه یک غذای خوشمزه سنتی از کشور مالزی به نام ساراواک لاکسا (Sarawak laksa) را بیاموزیم، پس با ما همراه باشید.

ساراواک لاکسا چیست؟

لاکسا، نوعی سوپ نودل متداول در شبه جزیره مالایا است که ترکیبی از آشپزی چینی و آشپزی مالایایی به شمار می آید. این غذا از نودل برنج یا رشته فرنگی و گوشت مرغ، میگو یا ماهی، شیر نارگیل به همراه ادویه های تند از جمله سس بسیار تند قرمز به نام سامبال (Sambal) و تمبر هندی، تشکیل می گردد.

ساراواک لاکسا، با طعمی تند و خوشایند، پر ادویه، بسیار لذیذ و وسوسه نماینده، برترین غذا برای آغاز روز است. ساراواکی ها (استانی در مالزی)، معمولا زمانی که از جزیره بورنئو دور هستند، این غذا را هوس می نمایند و می پزند. ساراواک لاکسا معمولا برای صبحانه سرو می گردد.

لاکسا دارای انواع متعددی است و در کشورهای مختلفی چون مالزی، سنگاپور، اندونزی و جنوب تایلند طبخ می گردد. ساراواک لاکسا، یکی از لذیذترین غذاهای جزیره بورنئو در مالزی محسوب می گردد و ظاهر آن، یک سوپ کاری مانند قرمز است.

مواد لازم

برای 2 نفر

  • 8 لیوان آب
  • خمیر لاکسا
  • 8 عدد میگو بزرگ
  • 2-3 لیوان آب مرغ
  • نصف لیوان شیر نارگیل
  • 2-3 عدد تخم مرغ
  • کره، برای سرخ کردن
  • 2 مشت نودل برنج یا رشته فرنگی
  • 1 مشت جوانه لوبیا
  • 110 گرم سینه مرغ پخته خردشده
  • برگ گشنیز
  • 1 عدد لیمو

مواد اولیه برای تهیه خمیر لاکسا

  • 5 عدد فلفل چیلی قرمز خردشده
  • 1 قاشق غذاخوری زردچوبه
  • سه چهارم قاشق چای خوری زیره سبز
  • 1 عدد پیاز
  • 2 قاشق چای خوری پوست لیموی تازه
  • 2 قاشق غذاخوری زنجبیل یا ریشه جوز هندی خردشده
  • 6 عدد بادام هندی، فندق یا بادام زمینی
  • 3 حبه سیر
  • 2 قاشق غذاخوری سس صدف یا سس ماهی تایلندی یا سس میگو (میگوی خشک شده)
  • 2-4 قاشق غذاخوری روغن زیتون
  • 1 مشت برگ و ساقه جعفری تازه
  • 2 قاشق چای خوری شکر قهوه ای و دو قاشق غذاخوری آب لیمو

طرز تهیه خمیر لاکسا

رمز خوشمزه شدن ساراواک لاکسا، تهیه خمیر لاکسا است که قبل از آغاز مراحل پخت، باید آماده گردد. برای درست کردن خمیر لاکسا در ابتدا تمام مواد ذکر شده، به غیر از روغن را در غذاساز بریزید و باهم مخلوط کنید تا زمانی که یک خمیر یکدست به دست بیاید. سپس ترکیب به دست آمده را در کمی روغن در حرارت ملایم سرخ کنید تا طعم آن ها قوی تر گردد. شما می توانید این خمیر را در یک ظرف دربسته به مدت یک هفته در یخچال نگه داری کنید.

دستور پخت

1. در یک قابلمه، آب را بجوشانید و سپس خمیر ساراواک لاکسا را به آن اضافه کنید. هر چند دقیقه یکبار، به مدت 30 تا 45 دقیقه، این مخلوط را هم بزنید.

2. در یک قابلمه جداگانه، میگوها را در آب مرغ بجوشانید تا کاملا پخته شوند. سپس آن ها را در بیاورید و به صورت طولی برش بزنید.

3. آب مرغ را به قابلمه حاوی خمیر ساراواک لاکسا بیفزایید. برای چند دقیقه، روی حرارت کم این مخلوط را بجوشانید.

4. مایع حاوی آب مرغ و خمیر ساراواک لاکسا را از یک الک رد کنید تا هر ذره جامدی از آن جدا گردد. مایع به دست آمده را در یک قابلمه دیگر بریزید و بجوشانید.

5. شیر نارگیل را به آن اضافه کنید و این مخلوط را هر چند دقیقه یکبار، روی حرارت هم بزنید.

6. تخم مرغ ها را بشکنید و سپس در کمی کره سرخ کنید تا یک مخلوط املتی شکل نازک شکل بگیرد. سپس آن را با برش زدن به چند تکه تقسیم کنید.

7. نودل های برنج یا رشته فرنگی را در آب گرم بریزید تا کمی نرم شوند، سپس آن ها را به مدت سه دقیقه در آب جوش بریزید. نودل ها را به دو قسمت تقسیم کنید و در دو کاسه سایز میانه بریزید.

8. سینه مرغ پخته خردشده، املت تخم مرغ، میگوهای برش زده و جوانه لوبیا را روی نودل ها بریزید.

9. از ترکیب آب مرغ و خمیر لاکسا داخل این کاسه ها بریزید تا روی نودل ها را بپوشانند.

10. کار خود را با تزیین برگ گشنیز خردشده و ریختن چند قطره آب لیمو تمام کنید.

ویدیو

سفر به مالزی با طعم ساراواک لاکسا

شما در کوچینگ، مرکز استان ساراواک هستید و ساعت 7:30 صبح است. پس آماده رفتن به یک کافه مشهور برای سرو ساراواک لاکساا شوید. در داخل کافه، مردها و زن های غالبا چینی و مالزیایی و دایاکی نشسته اند و در حال خواندن روزنامه یا صحبت کردن با لهجه محلی هستند. کاسه هایی بسیار بزرگ با قاشق و چوب های مخصوص غذاخوری جلوی آن هاست.

داخل هر یک از این کاسه ها، نودل های ورمیشلی تند و لذیذ در یک آب روغنی غوطه ور هستند و روی آن ها با جوانه لوبیا، میگوهای سفید و نارنجی، تکه هایی از املت تخم مرغ، سینه مرغ خردشده و برگ های تازه گشنیز پوشانده شده است.

گاهی، بعضی از افراد برای لذیذتر کردن این سوپ نودل به آن، سس بسیار تند قرمزی به نام سامبال یا آب پرتقال اضافه می نمایند. فضای کافه مملو از عطر تند فلفل های چیلی، علف لیمو و ریشه جوز هندی، گشنیز و شیر نارگیل است.

اگر طعم ساراواک لاکسا را چشیده اید یا تجربه پختن این غذا یا هریک از غذاهای بین المللی ارائه شده در مجموعه دستورپخت های خبرنگاران را دارید، می توانید نظرات خود را با ما و دیگر خوانندگان خبرنگاران به اشتراک بگذارید.

منبع: کجارو / lonelyplanet
انتشار: 1 دی 1403 بروزرسانی: 1 دی 1403 گردآورنده: berlinro.ir شناسه مطلب: 2601

به "طرز تهیه ساراواک لاکسا؛ سوپ نودل محبوب کشور مالزی" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "طرز تهیه ساراواک لاکسا؛ سوپ نودل محبوب کشور مالزی"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید