طرز تهیه کاری لپه ، خورش هندی بدون گوشت و کم کالری برای لاغری

به گزارش تور آلمان ارزان، کاری لپه یکی از گیاهی و بدون گوشت است که با موادی مثل لپه و بادام هندی طبخ شده و در هندوستان، معمولا در مجالس و مهمانی ها سرو می گردد. شما هم می توانید این غذای هندی خوشمزه و البته رژیمی که حسابی برای کاهش وزن به کار می آید را در و قرار دهید و برنامه غذایی هفتگی خانواده خود را متنوع تر کنید. اگر شما هم هوادار غذاهای تند و تیز هندی هستید، با ما در این مقاله از در همراه باشید تا طرز تهیه کاری لپه به روش مجلسی را به شما آموزش بدهیم.

طرز تهیه کاری لپه ، خورش هندی بدون گوشت و کم کالری برای لاغری

مواد لازم برای تهیه کاری لپه هندی (برای 4 نفر)

مواد اولیهمقدار مورد احتیاج
لپه2 لیوان فرانسوی دسته دار
پیاز (برای پیاز داغ)1 عدد بزرگ
سیر (برای سیر داغ)4 حبه
زنجبیل تازه1 تکه میانه
فلفل سیاه، تخم گشنیز و برگ بوبه مقدار دلخواه
زردچوبه، نمک، ادویه کاری و فلفل قرمزبه مقدار کافی
رب گوجه1 قاشق غذاخوری
گشنیز تازه1 دسته کوچک
بادام هندی2 قاشق غذاخوری
آب جوش2 تا 3 لیوان فرانسوی دسته دار
شیر نارگیل200 میلی لیتر
روغن سرخ کردنیبه مقدار کافی
برنج و ماستبرای سرو کاری لپه

مدت زمان آماده سازی مواد اولیه: 1 ساعت

مدت زمان لازم برای پخت کاری لپه: 2 ساعت

مراحل طرز تهیه کاری لپه هندی

در طرز تهیه کاری لپه می توانید به جای لپه معمولی از دال عدس و به جای شیر نارگیل از ماست یا شیر معمولی بهره ببرید.

مرحله اول: مواد اولیه کاری لپه را آماده کنید

پیش از آغاز آشپزی، لپه را بشویید و با مقداری آب به مدت یک ساعت بخیسانید. پیاز را هم بشویید و پوست بگیرید و به صورت نگینی خرد کنید و کنار بگذارید. سیر و زنجبیل تازه را هم پوست بگیرید و به صورت ریز رنده کنید.

گشنیز تازه را پاک نموده و ساقه ها و برگ های زرد یا سفت آن را جدا کنید. سپس، برگ های تر و تازه گشنیز را به خوبی بشویید و ساطوری کنید. مغز بادام هندی را نیز در هاون بکوبید تا کاملا خرد گردد. اگر هاون ندارید، می توانید بادام هندی را در یک کیسه زیپ دار بریزید و با گوشتکوب یا هر وسیله محکم و سنگین دیگری به آن ضربه بزنید تا کاملا خرد گردد.

برای خرید لپه و بادام هندی می توانید به صورت و اینترنتی به وسیله فروشگاه های اقدام کنید.

مرحله دوم: لپه را بپزید

پس از گذشت یک ساعت، آب لپه را خالی کنید. سپس، قابلمه دیگری را تا نیمه پر از آب تازه کنید و روی حرارت میانه بگذارید تا بجوشد. لپه خیس خورده را به آب در حال جوش اضافه کنید و اجازه دهید به مدت 2 ساعت خوب بپزد.

در صورت تمایل می توانید لپه را به روش های حضوری و اینترنتی از تهیه کنید.

مرحله سوم: پیاز، سیر و زنجبیل را تفت دهید

در فاصله پختن لپه ها، مقداری روغن را در تابه مناسبی بریزید و روی حرارت بگذارید تا داغ گردد. پیاز نگینی خرد شده را به روغن داغ اضافه کنید و تفت دهید تا کاملا سبک گردد. سپس، پوره سیر و زنجبیل را نیز در تابه بریزید و به مدت یکی دو دقیقه با پیاز تفت دهید. مراقب باشید، پوره سیر و زنجبیل نسوزد و ته نگیرد.

برای خرید پیاز داغ، سیر داغ و روغن سرخ کردنی می توانید به صورت حضوری و اینترنتی به وسیله فروشگاه های اقدام کنید.

مرحله چهارم: ادویه ها، رب گوجه و گشنیز را اضافه کنید

پس از آن که عطر سیر و زنجبیل آزاد شد، مقداری نمک، ادویه کاری، پودر تخم گشنیز، برگ بو، فلفل سیاه و فلفل قرمز را به تابه اضافه کنید. این ترکیب را یک دقیقه هم بزنید و تفت دهید تا بوی ادویه ها به مشام برسد و طعم خامی آن ها رفع گردد.

در ادامه، رب گوجه فرنگی را نیز به باقی مواد اضافه کنید و تفت دهید تا رنگ رب گوجه باز گردد. در نهایت، گشنیز تازه و ساطوری شده را هم داخل تابه بریزید و هم بزنید. پیشنهاد می کنیم، بخشی از گشنیز خرد شده را برای تزیین غذا کنار بگذارید.

برای خرید نمک، رب گوجه فرنگی، ادویه کاری، فلفل سیاه و فلفل قرمز می توانید به صورت حضوری و اینترنتی به وسیله فروشگاه های اقدام کنید.

مرحله پنجم: بادام هندی و لپه را اضافه کنید

در این مرحله، بعد از پخت کامل لپه، لپه پخته شده را در آبکش بریزید تا آب اضافی آن خارج گردد. سپس، لپه نرم و بادام هندی خرد شده را به مایه کاری لپه اضافه کنید. حالا، به مقدار 2 یا 3 لیوان دسته دار فرانسوی آب جوش هم در تابه بریزید. درب تابه را ببندید و حرارت را ملایم کنید تا خورش کاری لپه به مدت 10 تا 15 دقیقه بجوشد و جا افتاده گردد.

مرحله ششم: شیر نارگیل را به خورش کاری لپه اضافه کنید.

پس از گذشت این مدت، شیر نارگیل را نیز در تابه بریزید. محتویات تابه را هم بزنید تا همه مواد به خوبی با یکدیگر ترکیب شوند. سپس، درب تابه را ببندید و حدود 10 دقیقه دیگر منتظر بمانید تا خورش کاری لپه غلیظ و کم آب و آماده سرو گردد.

در صورت تمایل می توانید انواع شیر طعم دار از جمله شیر نارگیل را به روش های حضوری و اینترنتی از فروشگاه های تهیه کنید.

مرحله آخر: خورش کاری لپه را سرو کنید

حالا، خورش کاری لپه را با گشنیز خرد شده و قطعات لیموترش تازه تزیین نموده و همراه با یا سرو کنید. این غذا را می توانید با انواع سالاد، سبزیجات تازه یا حتی با ماست () نوش جان کنید.

برای خرید برنج و ماست می توانید به صورت حضوری و اینترنتی به وسیله فروشگاه های اقدام کنید.

نکات مهم در طرز تهیه کاری لپه هندی

  • اگر به شیر نارگیل دسترسی ندارید، می توانید از ترکیب شیر یا ماست معمولی با اسانس نارگیل یا مقداری پودر نارگیل بهره ببرید. در این صورت، یک قاشق چای خوری شکر هم به این مواد اضافه کنید.
  • در صورت تمایل، می توانید در پخت این غذای هندی بدون گوشت به جای لپه از دال عدس بهره ببرید.
  • مقدار ادویه ها و اندازه تندی خورش کاری لپه کاملا سلیقه ای است و به ذائقه خودتان بستگی دارد.
  • در طرز تهیه خورش کاری با لپه به جای گشنیز می توانید از جعفری خرد شده و مقدار کمی شنبلیله بهره ببرید.
  • توجه داشته باشید، خورش کاری لپه یک غذای غلیظ و کم آب است. بنابراین، بهتر است به مقدار کافی صبر کنید تا خورش جا افتاده گردد و به غلظت مناسب برسد.

فوت و فن های خوشمزه شدن خورشت کاری لپه هندی

چه ادویه های دیگری را می توانیم به خورش کاری لپه اضافه کنیم؟

علاوه بر آن چه گفته شد، شما می توانید مقداری پودر یا دانه زیره، پودر یا تخم خردل، هل سبز، میخک و رازیانه نیز به خورش کاری لپه اضافه کنید یا از برای درست کردن کاری لپه بهره ببرید.

آیا می توانیم خورش کاری لپه را با ماست درست کنیم؟

بله. در صورت تمایل می توانید به جای شیر نارگیل، یک لیوان ماست در کاری لپه بریزید. در این شرایط، بهتر است یک قاشق چای خوری شکر هم به باقی مواد اضافه کنید.

کاری لپه را به جای لپه با چی درست کنیم؟

به جای لپه از دال عدس هم برای درست کردن این خورش گیاهی و بدون گوشت هندی استفاده می گردد.

محصولات مرتبط

تخمه آفتابگردان رست شده با طعم سس رنچ 105 گرمی وی نات

35,900 تومان 38,000 تومان 6% تخفیف

بادام زمینی روکش دار پنیری 35 گرم مزمز

14,100 تومان 15,000 تومان 6% تخفیف

نمک تصفیه شده خوراکی یددار دریایی دوی پک 900 گرمی دلفین

43,900 تومان 50,000 تومان 12% تخفیف

نمک تصفیه شده خوراکی یددار 600 گرمی گلها

34,900 تومان

زردچوبه 400 گرمی فامیلا

175,900 تومان 199,900 تومان 12% تخفیف

پودر فلفل سیاه پت 80 گرمی فامیلا

87,900 تومان 99,900 تومان 12% تخفیف

فلفل قرمز 80 گرمی سانتین

41,300 تومان 41,900 تومان 1% تخفیف

چاشنی سالاد پت 80 گرمی گلها

78,900 تومان 79,950 تومان 1% تخفیف

ادویه کاری 80 گرمی سانتین

52,900 تومان 59,900 تومان 12% تخفیف

پیاز سرخ شده خلال 300 گرم لاریج سار

165,900 تومان 175,000 تومان 5% تخفیف

برنج 10کیلویی عنبربو ممتاز

553,900 تومان 560,000 تومان 1% تخفیف

برنج هندی استیم 10 کیلویی طبیعت

588,900 تومان 620,000 تومان 5% تخفیف

روغن سرخ کردنی بدون پالم 810 گرمی غنچه

54,500 تومان 55,000 تومان 1% تخفیف

روغن سرخ کردنی بدون پالم 1350 گرمی فامیلا

82,800 تومان 92,000 تومان 10% تخفیف

عدس پلویی 900 گرم مث چی

125,200 تومان 125,900 تومان 1% تخفیف

لپه 900 گرمی سبزدانه

119,900 تومان 129,900 تومان 8% تخفیف

نوشیدنی شیر کاکائو 125 گرمی دنت

13,300 تومان 13,500 تومان 1% تخفیف

ماست موسیر 90 گرمی میهن

5,600 تومان 5,632 تومان 1% تخفیف

سبزی قلیه ماهی و میگو منجمد 400 گرم نوبر سبز

82,900 تومان 97,700 تومان 15% تخفیف

ناگت پنیری 800 گرم کیمبال

183,900 تومان 233,805 تومان 21% تخفیف

منبع: افق کوروش
انتشار: 4 شهریور 1403 بروزرسانی: 4 شهریور 1403 گردآورنده: berlinro.ir شناسه مطلب: 2536

به "طرز تهیه کاری لپه ، خورش هندی بدون گوشت و کم کالری برای لاغری" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "طرز تهیه کاری لپه ، خورش هندی بدون گوشت و کم کالری برای لاغری"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید