طرز تهیه شیرینی گل مینا (مخصوص نوروز) به 2 روش عالی
به گزارش تور آلمان ارزان، شیرینی گل مینا یکی از انواع شیرینی خشک مخصوص عید نوروز است. در این مطلب با دستور تهیه شیرینی گل مینا و آموزش شیرینی گل مینا خانم جمشیدیان با ما باشید.
سرویس آشپزی - شیرینی گل مینا یکی از انواع شیرینی خشک است که معمولا در ایام عید نوروز هواداران زیادی پیدا می نماید و اغلب آن را به عنوان شیرینی مخصوص نوروز می شناسند. دستور شیرینی گل مینا بسیار ساده است و به مواد اولیه زیادی احتیاج ندارد؛ می توان گفت تا حد زیادی طرز تهیه آن شبیه به طرز تهیه بیسکوییت شکری یا شوگر کوکویز است. در اصل بافت این شیرینی؛ خشک، بیسکوییتی و بسیار خوشمزه است. با آموزش شیرینی گل مینا با ما باشید.
در این مطلب خواهید یافت:- طرز تهیه شیرینی گل مینا
- چند نکته در آموزش شیرینی گل مینا
- شیرینی گل مینا خانم جمشیدیان
شیرینی گل مینا
مواد لازم | |
آرد سفید 000 | 300 گرم |
کره گیاهی | 225 گرم |
پودر شکر | 120 گرم |
زرده تخم مرغ | 2 عدد |
پودر کاسترد | 1 ق غذاخوری |
وانیل | به میزان لازم |
طرز تهیه شیرینی گل مینا
- برای تهیه شیرینی گل مینا شما به کره ای که به دمای محیط رسیده باشد احتیاج دارید. پس اگر از کره گیاهی استفاده می کنید حدود 30 دقیقه قبل از پخت و اگر از کره حیوانی استفاده می کنید مدت زمان بیشتری حدود یک ساعت کره را بیرون از یخچال قرار دهید تا برای پخت شیرینی آماده گردد.
- کره را داخل ظرف مناسبی قرار داده و کمی با همزن بزنید و بعد پودر شکر را کم کم به آن اضافه کنید.
- کره و پودر شکر را با همزن بزنید تا حدی که حالتی شبیه به خامه پیدا نموده و حجم آن تقریبا 1.5 برابر و سبک گردد.
- مدت زمان هم زدن کره گیاهی با پودر شکر باید چیزی حدود 8 تا 10 دقیقه و کره حیوانی 12 دقیقه باشد تا به بافت مورد نظر برسید.
- حالا زرده تخم مرغ را اضافه نموده و بعد از آن وانیل یا هر اسانس دیگری مانند هل، رنده پوست لیمو، رنده پوست پرتقال و ... را اضافه کنید تا بوی ضخم تخم مرغ از بین برود. این مرحله نیز باید بین 3 تا 4 دقیقه طول بکشد.
- در ظرفی جداگانه، آرد را یک بار الک نموده و بعد با پودر کاسترد مخلوط کنید.
- حالا مخلوط آرد و پودر کاسترد را به مواد قبلی اضافه کنید و با همزن یا دست مخلوط کنید. در صورتی که مقدار آرد شما زیاد باشد موقع مخلوط شدن با مواد دیگر، مواد سنگین می شوند و به موتور همزن فشار وارد می گردد پس در این صورت با دست به هم زدن مواد ادامه دهید.
- در صورتی که بخواهید شیرینی گل مینای دو رنگ داشته باشید می توانید حدود 20 تا 30 گرم از آرد را به مواد اضافه نکنید و کنار بگذارید و به جای این مقدار آرد، پودر کاکائو اضافه کنید.
- از اینجا به بعد باید مواد را با دست ورز دهید.
- شیرینی هایی که در آن ها از آرد برنج یا آرد سفید استفاده می شوند حتما احتیاج به استراحت دارند پس اگر در فصل زمستان و پاییز که هوا خنک است این شیرینی را تهیه می کنید، خمیر را درون سلفون پیچیده و حدود 30 دقیقه در جایی خنک قرار دهید تا استراحت کند در غیر این فصول، خمیر را درون یخچال استراحت دهید.
- بعد از استراحت، خمیر را روی میز کار باز کنید و با قالب گل مینا قالب بزنید و روی کاغذ روغنی کف سینی فر بچینید. از آنجایی که دز این شیرینی از کره استفاده شده، احتیاجی به چرب کردن کف سینی نیست چون در این صورت کف شیرینی زود می سوزد و شیرینی به پخت لازم نمی رسد.
- وقتی همه خمیر را قالب زدید، سینی را به مدت 20 تا 25 دقیقه در طبقه دوم و روی پنجره سیمی قرار دهید و با دمای 175 درجه سانتی گراد پخت کنید.
- شیرینی را چند بار چک کنید، کف شیرینی باید کمی طلایی گردد و باید مواظب باشید تیره نگردد.
چند نکته در آموزش شیرینی گل مینا
- تفاوت استفاده از کره گیاهی و کره حیوانی در این است که اگر برای تهیه شیرینی ها شما از کره گیاهی بهره ببرید به آرد بیشتری احتیاج پیدا خواهید کرد (حدود 20 تا 30 گرم) اما درست برعکس، اگر از کره حیوانی بهره ببرید به آرد کمتری احتیاج پیدا خواهید کرد.
- نکته مهم دیگر این که حتما از پودر شکر بهره ببرید و نه پودر قند زیرا در صورتی که از پودر قند بهره ببرید شیرینی شما ترک خواهد خود و داخل فر باز خواهد شد.
- در صورتی که بخواهید مثلا امروز خمیر را درست نموده و فردا شیرینی را بپزید می توانید خمیر را یک روز در یخچال نگهداری کنید اما اگز خمیر را امروز درست کردید و 3 یا 4 روز بعد خواستید بپزید حتما باید آن را داخل فریزر قرار دهید.
- شما می توانید برای زیباترشدن این شیرینی، مقداری از خمیر را با رنگ خوراکی رنگ آمیزی کنید و شیرینی های رنگارنگ داشته باشید.
شیرینی گل مینا خانم جمشیدیان
مواد لازم برای شیرنی گل مینایی | |
کره | 200گرم |
پوست لیمو رنده شده | 1 قاشق چایخوری |
پودر قند | 100 گرم |
پودر کاسترد | 4 قاشق سوپخوری |
آرد | 250 تا 300 گرم |
وانیل | یک چهارم قاشق چایخوری |
نشاسته ذرت | 1 قاشق غذاخوری |
زرده تخم مرغ | یک عدد |
بیکینگ پودر | یک دوم قاشق چایخوری |
دستور شیرینی گل مینایی از خانم جمشیدیان
- کره و پودر قند را با پوست لیمو رنده شده و وانیل هم بزنید تا حجم دار گردد.
- زرده تخم مرغ را اضافه نموده و پودر کاسترد، نشاسته ذرت، آرد، بیکینگ پودر را نیز اضافه کنید و با لیسک و یا قاشق مخلوط کنید.
- خمیر را در نایلون قرار داده حدود نیم ساعت در یخچال استراحت دهید.
- خمیر را به صورت دلخواه مثلا قالب نیلوفر قالب زده وسط آن پسته یا مروارید خوراکی یا شکلات رنگی نسوز بگذارید و به مدت 10 تا 15 دقیقه در طبقه وسط فر با درجه 175سانتیگراد بپزید.
- برای قسمت رنگی اندازه یک نارنگی کوچک از خمیر سفید جدا نموده و به تعداد رنگ ها باز خمیر را تقسیم کنید؛ در حین اضافه کردن رنگ، با ته قاشق خمیر را مخلوط کنید.
- این خمیر چون پودر کاسترد دارد، زود سفت می گردد برای همین نباید آرد زیادی اضافه کنید. (در صورتی که چسبنده بود، در یخچال بگذارید تا سفت گردد.)
می توانید به جای پوست لیمو رنده شده، از پوست پرتقال رنده شده بهره ببرید تا طعم متفاوتی از این شیرینی داشته باشید؛ همچنین در صورت دلخواه از اسانس لیمو یا پرتقال یا .... بهره ببرید.
سخن آخر
در این مطلب طرز تهیه شیرینی گل مینا با بهترین دستورهای شیرینی گل مینا برای شما آورده شد. امیدواریم این شیرینی خشک را در منزل درست نموده و از طعم بی نظیر آن لذت ببرید. پیشنهاد می کنیم با طرز تهیه شیرینی نعلی که شیرینی مناسب برای عید نوروز است نیز، در خبرنگاران آشنا شوید.
شما به چه روشی شیرینی مینایی را تهیه می کنید؟ لطفا تجربیات خود را با ما و دیگر دوستانتان در خبرنگاران، در پایین همین صفحه به اشتراک بگذارید.
منبع: setare.com