مهمترین آداب دعا کردن چیست؟
به گزارش تور آلمان ارزان، اگر دعای شما از سوی خدا مستجاب نمی شود، نشانه چیست؟ دعا کردن تنها سلاحی است که مؤمن با آن قادر خواهد بود به خدا برسد. خود خداوند نیز بارها بیان کرده است که از من درخواست کنید و به درگاه من دعا کنید. اما دعا کردن نیز آدابی دارد. در ادامه به بررسی این آداب می پردازیم.
آداب دعا کردن و درخواست از خدا
- در زمان دعا کردن همواره حضور قلب داشته باشید.
- در نزد خداوند فروتنی و خشوع داشته باشید و افتاده باشید.
- گریه کردن هنگام دعا به استجابت دعا بسیار کمک می کند و اگر نمی توانید گریه کنید، حالت آن را به خودتان بگیرید.
- در دعا کردن به هیچ عنوان عجله نکنید و برای بیان خواسته های خود وقت بگذارید.
- سپاس و ستایش خداوند در هنگام دعا کردن از مهمترین آداب دعا کردن است.
- امیدوارى به خدا داشته باشید و از دیگران قطع امید کنید.
- همواره به استجابت و برآورده شدن دعای خود امیدوار باشید؛ زیرا خدا بسیار بخشنده است.
- همواره و در همه حال به قدرت و علم خدای بزرگ ایمان داشته باشید و بدانید خدا از خواسته شما بسیار بزرگ تر است.
- پنهان دعا کنید، زیرا با این کار هم دستور خداوند را که می گوید: در پنهان دعا کنید را اجابت کرده و هم از آفت ریا دور می ماند.
- از گناهان به خصوص آن هایی که حق الناس است، به صورت جدی خودداری کنید تا دعای شما مستجاب شود.
- توکل بر خدا داشته باشید و به او اطمینان کنید.
- شکرگزاری در برابر خدا به استجابت دعا بسیار کمک می کند
- یکی دیگر از آداب دعا کردن ذکر اسامی خداست. از نام های خداوند متعال در هنگام دعا کردن استفاده کنید.
- در هنگام دعا، اصرار و پافشاری داشته باشید
- در هنگام دعا کردن درخواست خیر برای دیگران در دعا را از قلم نیاندازید
- طلب دعا به همراه دیگران و به صورت جمعی تأثیر زیادی در استجابت دعا دارد
- پاک دلی و روى آوردن با تمام وجود به خداوند را در هنگام دعا کردن را رعایت کنید
- فرستادن صلوات هنگام دعا را به هیچ عنوان از قلم نیاندازید
- دست ها را در هنگام دعا کردن بالا ببرید
- قبل از بروز بلا و اتفاق بد دعا کنید
- در دست داشتن انگشتر عقیق یا فیروزه در هنگام دعا کردن بسیار توصیه می شود.
- صدقه دادن قبل از دعا در استجابت دعا یکی دیگر از آداب دعا کردن است.
- دعا در زمان های خاص که در روایات توصیه شده است؛ مانند زمان های بعد از نماز یا هنگام بارش باران، در اجابت آن بسیار مؤثر است.
- در مکان های خاصی که توصیه شده است، دعا کنید.
- طهارت در هنگام دعا کردن، یکی از شرایط برآورده شدن دعا است.
- دعا را با آمرزش استغفار خواستن برای دیگران شروع کنید.
- گفتن بسم الله الرحمن الرحیم در ابتدای دعا کردن.
- خواندن نماز پیش از دعا کردن، به استجابت دعا بسیار کمک می کند.
شیوه های صحیح برای دعا کردن
- کودکی را در نظر داشته باشید که از پدر و مادر و بزرگ ترش خواسته ای دارد؛ شما نیز به این شیوه دعای خود را با خدا در میان بگذارید و از او تقاضا کنید. دقت داشته باشید که همواره با خدای متعال به زبان ساده و خودمانی صحبت کنید و با زبان خودتان از او درخواست کنید.
- در هنگام دعا کردن به این نکته دقت داشته باشید که خدا خوبی و صلاح شما را بهتر می داند و تصمیم گیری نهایی در مورد برآورده شدن دعای خود را به خود خدای بزرگ بسپارید. به هیچ عنوان راز و نیاز با خدا را در خلال کارهای روزمره تان از قلم نیاندازید و همواره به قدرت خدای بزرگ توجه داشته باشید.
- به جز خودتان برای دیگران نیز دعا کنید. علاوه بر حرف زدن هنگام دعا تلاش داشته باشید که فکر و فکر شما نیز درگیر مهربانی و عظمت خداوند باشد. به خاطر داشته باشید که فقط برای بیان کردن خواسته هایتان به یاد خدا نیفتید و گاهی اوقات نیز باید از او به خاطر نعمت هایش شکر گذاری کنید.
احادیث و روایات درباره آداب دعا کردن
پیامبر اکرم، حضرت محمد (ص) در حدیثی چنین می فرمایند: خدا را صدا بزنید و به برآورده شدن دعای خود یقین و اطمینان داشته باشید و بدانید که خداوند دعا را از قلب غافل بی خبر نمی پذیرد.
در حدیث دیگر امام علی (ع) چنین می فرمایند: بعضی از اوقات، چیزى را (از خداوند) می خواهی ولی به تو داده نمی شود و دیر یا زود بهتر از آن به تو داده می شود، یا به خاطر آنچه خیر و مصلحت تو در آن است از استجابت و برآورده شدن خواسته ات دریغ می شود، چون چه بسیار خواسته هایی که اگر برآورده شود به نابودى و تباهى دین تو منجر می شود، پس چیزى از خداوند درخواست کن که زیبایى و نیکی اش برایت می ماند و پیامد سوئى ندارد.
امام حسن (ع) نیز در حدیثی چنین می فرمایند: فردی که در دل خود هوایى جز خشنودى خدا خطور نکند، من ضمانت می کنم که خداوند دعایش را برآورده می کند.
از امام حسین (ع)، سرور و سالار شهیدان چنین نقل شده است: عاجزترین مردم فردی است که نتواند دعا کند.
از امام سجاد (ع) نقل شده است: هر کس در هیچ کارى به مردم امید نبندد و همه کارهاى خود را به خداى عز و جل واگذارد، خداوند هر خواسته ای که او داشته باشد برآورده و اجابت می کند.
امام صادق (ع) در حدیثی نقل کرده اند: شما را سفارش می کنم به دعا کردن، چون با هیچ چیز به مثل دعا کردن به خدا نزدیک نمی شوید و دعا کردن براى هیچ کار کوچکى را، به خاطر کوچک بودنش رها نکنید، چون خواسته ها و حاجت های کوچک نیز به دست همان کسى است که حاجت های بزرگ به دست اوست.
امام کاظم (ع) نیز در حدیث موثقی می فرمایند: دعایی که بیشتر امید اجابت آن می رود و زودتر به اجابت می رسد، دعا برای برادر دینی است در پشت سر او.
امام رضا (ع)، امام هشتم ما شیعیان در حدیثی چنین نقل می کند: خداوند اجابت و برآورده کردن دعاى مؤمن را به شوق (شنیدن) دعایش به تأخیر می اندازد و خدا می گوید: صدایى است که دوست دارم آن را بشنوم و در اجابت دعاى منافق عجله می کند و می گوید: صدایى است که از شنیدنش بدم می آید.
به نظر شما مهمترین آداب دعا کردن چیست؟ نظرات و دیدگاه های خود را در انتهای این صفحه با ما و سایر مخاطبان خبرنگاران به اشتراک بگذارید.
منبع: مجله انگیزه