میوه و سبزیجات بخورید، سکته نکنید

به گزارش تور آلمان ارزان، مهم ترین یافته این است که افزایش مصرف میوه، سبزیجات و غذا های الیاف دار با کاهش خطر سکته های مغزی (انسدادی) پیوند قوی دارد و بر دستورالعمل های کنونی در اروپا نیز صحه می گذارد.

میوه و سبزیجات بخورید، سکته نکنید

افزایش مصرف سبزیجات و میوه در رژیم غذایی موجب کاهش خطر انواع سکته مغزی می گردد

طبق پژوهشی که یکی از بزرگ ترین آنالیز ها در نوع خود است، با خورد و خوراک درست می توان خطر انواع معینی از سکته ها را کاهش داد. کارشناسان چگونگی پیوند دو نوع مهم سکته با خورد و خوراک را آنالیز کردند که عبارتند از: سکته های ایسکمیک یا انسدادی (ناشی از نرسیدن خون به مغز) و سکته های هموراژیک (خونریزی مغزی).

این کارشناسان با آنالیز داده های 418 هزار نفر از اهالی نه کشور اروپایی، متوجه شدند که افزایش مصرف غذا های الیاف دار با کاهش خطر سکته های انسدادی پیوند دارد. همچنین طبق این پژوهش، که در مجله قلب اروپا منتشر شده است، افزایش مصرف تخم مرغ با افزایش خطر سکته مغزی پیوند دارد.

اما منتقدان می گویند با آنکه گستردگی داده های گردآوری شده نقطه قوت این تحقیق است، عوامل دیگری که در گروه نمونه این تحقیق نیستند، می توانند نقش آفرین باشند.

دکتر تامی تونگ، نویسنده ارشد این آنالیز و کارشناس همه گیری غذایی گروه بهداشت عمومی ناتفیلد در دانشگاه آکسفورد، می گوید: مهم ترین یافته این است که افزایش مصرف میوه، سبزیجات و غذا های الیاف دار با کاهش خطر سکته های مغزی (انسدادی) پیوند قوی دارد و بر دستورالعمل های کنونی در اروپا نیز صحه می گذارد.

او در ادامه می گوید: اگر عموم مردم تا کنون از آن دستورالعمل ها پیروی نکرده اند، باید به آن ها بگوییم که مصرف میوه، سبزیجات و غذا های الیاف دار را افزایش دهند.

دکتر تونگ اضافه نمود: تحقیقات ما به صورت جداگانه اهمیت آنالیز زیرگروه های انواع سکته را برجسته می نماید. زیرا رژیم غذایی که بر روی سکته مغزی و خونریزی مغزی موثر است با هم متفاوت دارد. این تحقیقات نشان دهنده سایر عوامل خطرآفرین، مانند میزان کلسترول و یا اضافه وزن نیز میتواند بر انواع سکته مغزی تاثیر بگذارد.

شرکت کنندگان در این پژوهش، جزییات خورد و خوراک، سبک زندگی و سابقه درمانی خودشان را در قالب پرسش نامه ای ارائه دادند و محققان به طور متوسط برای دوازده سال آن ها را زیر نظر داشتند. طی این مدت 4281 مورد سکته انسدادی و 1430 مورد خونریزی مغزی به ثبت رسید.

افزایش مصرف میوه، سبزیجات، غذا های الیاف دار، شیر، پنیر یا ماست با کاهش خطر سکته انسدادی پیوند داشت، اما با خونریزی های مغزی پیوند چشمگیری نداشت. به گفته این محققان هر 10 گرم افزایش مصرف روزانه الیاف غذایی، باعث می گردد خطر سکته انسدادی 23 درصد کاهش یابد.

یعنی در مدت 10 سال در هر هزار نفر، دو مورد کاهش رخ می دهد. ضمناً مصرف روزانه هر 200 گرم میوه و سبزیجات نیز خطر سکته را 13 درصد کاهش می دهد. اما در طرف منفی این طیف نیز هر 20 گرم اضافه مصرف تخم مرغ در روز، خطر خونریزی مغزی را 25 درصد افزایش می دهد.

پل ایوانز، استاد علوم قلب و عروق دانشگاه شفیلد، که در این تحقیق حضور نداشته می گوید: نقطه قوت مهم این پژوهش، داده های به دست آمده از گروه بزرگی از افراد ساکن در 9 کشور اروپایی است.

او همچنین گفت: اما با آنکه در این پژوهش تعیین شده بین خورد و خوراک و خطر سکته پیوند وجود دارد، ممکن است تغییر خطر سکته ناشی از خود خورد و خوراک نباشد، بلکه بر اثر عامل های مرتبط مالی، اجتماعی یا سبک زندگی باشد؛ بنابراین تحقیقات بیشتری ضروری است تا بتوان تعیین کرد که آیا خورد و خوراک به طور مستقیم بر خطر سکته اثر می گذارد یا خیر.

منبع: ایندیپندنت

منبع: فرادید
انتشار: 22 فروردین 1399 بروزرسانی: 6 مهر 1399 گردآورنده: berlinro.ir شناسه مطلب: 1024

به "میوه و سبزیجات بخورید، سکته نکنید" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "میوه و سبزیجات بخورید، سکته نکنید"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید