طرز تهیه پیتزا قارچ و گوشت خانگی سالم و خوشمزه
به گزارش تور آلمان ارزان، پیتزا یا همان کش لقمه در سال های اخیر به یکی از محبوب ترین غذا ها در جهان تبدیل شده است همان طور که می دانید پیتزا اصالتا یک غذای ایتالیایی است و ایتالیایی ها بودند که دو غذای لذیذ یعنی پیتزا و پاستا را جهانی کردند.

روایت های مختلفی درباره تاریخچه پیتزا مطرح است متداول ترین آن این است که پیتزا برای اولین بار در ناپلز ایتالیا در قرن هفدهم درست شد. در آن موقع پیتزا غذای مردم فقیر و ترکیبی از خمیر نان، گوجه تازه، پونه کوهی و پیاز و ریحان بود. این پیتزا در آن موقع به وسیله گاری های دستی به ماهیگیرانی که خسته و گرسنه از ماهیگیری برمی گشتند، فروخته می شد. پایان آوازه این غذای ساده به بیرون از ناپلز رسید و مردم برای چشیدن این غذا به آنجا سفر کردند. پس از آن بود که بسیاری از مردم اطراف ناپلز یاد دریافتد پیتزا را در خیابان های شهرشان بفروشند و سپس اولین رستوران پیتزا فروشی در ناپلز افتتاح شد. از این روست که پیتزا فروشی های این شهر همچنان معروف است.
اگر از هواداران پیتزا باشید مطمئنا می دانید که انواع و اقسام مختلفی دارد در ادامه چند نمونه از انواع پیتزا و مواد اولیه آن را خدمت شما معرفی می کنیم:
1- پیتزا مارگاریتا: این پیتزای ایتالیایی که با گوجه، ریحون، نوعی سس مخصوص و با پنیر زیاد درست می گردد که از جمله اولین پیتزا هایی است که ایتالیایی ها درست نموده اند.
2- پیتزا مخصوص: این نوع پیتزا مخلفات زیادی دارد مانند سوسیس، کالباس، قارچ، فلفل دلمه ای، گوشت و… معمولا طعم کالباس و پنیر در این پیتزا طعم غالب است و در رستوران های مختلف با مواد متفاوتی طبخ می گردد.
3- پیتزا مخلوط: پیتزا مخلوط یکی از پرطرفدارترین انواع پیتزا در ایران است. در این نوع پیتزا طعم سوسیس و کالباس کاملا غالب است.
4- پیتزا پپرونی: یکی از معروف ترین و محبوب ترین پیتزا ها در سراسر دنیا است از کالباس تند، سس مخصوص و زیتون تشکیل می گردد طعم پپرونی و تندی خاص آن، کاملا در این پیتزا غالب است.
5- پیتزا استیک: پیتزا استیک یکی دیگر از انواع پیتزا است که در سال های گذشته به محبوبیت زیادی رسیده است. پیتزا استیک به شکل های مختلفی طبخ می گردد فیله گوشت و سیر از مخلفات اصلی این پیتزا به شمار میرود.
6- پیتزا گوشت و قارچ: این پیتزا هم یک از معروف ترین پیتزا ها در دنیا است که از گوشت چرخ نموده به همراه پیاز، فلفل دلمه ای و قارچ تشکیل شده است.
7- پیتزا مرغ: این پیتزا از فلیه مرغ، فلفل دلمه ای، زیتون و پنیر پیتزا تشکیل شده است. در این پیتزا طعم فلفل دلمه ای و مرغ کاملا غالب است.
حالا که با تاریخچه پیتزا و انواع و اقسام آن به طور مختصر آشنا شدید بهتر است به سراغ مواد اولیه و طرز تهیه آن برویم همان طور که می دانید برای داشتن یک پیتزا خوشمزه شرط اول داشتن یک خمیر پیتزای با کیفیت است می توانید خمیر پیتزای آماده تهیه کنید، اما مسلما خمیر پیتزای خانگی کیفیت و طعم بهتری دارد. شرط دوم یک پیتزای ایده آل، موادی است که روی آن می ریزید. البته مواد روی پیتزا را می توانید به سلیقه خود کم و زیاد کنید یا تغییر دهید.
ما در این مطلب طرز تهیه پیتزای قارچ و گوشت با خمیر خانگی را به شما آموزش می دهیم ضمناًً علاوه بر طرز تهیه پیتزا در این آموزش با نکات کلی تهیه پیتزا آشنا می شوید که می توانید این نکات را برای تهیه هر نوع پیتزایی بهره ببرید و در نهایت در کنار خانواده و دوستان از خوردن یک پیتزای خانگی سالم و خوشمزه لذت ببرید.
مواد اولیه لازم برای تهیه پیتزا
خمیر مایه 1 قاشق سوپخوری
شکر 2 قاشق چایخوری
آب ولرم 2/1 پیمانه
شیر یا آب یا ماست 1 پیمانه
نمک 1 قاشق چایخوری
زرده تخم مرغ 1 عدد
روغن مایع 2/1 پیمانه
آرد نان حجمی یا فانتزی حدود 4 پیمانه
شیر خشک مخصوص شیرینی پزی 1 قاشق غذاخوری
مواد داخل پیتزا
گوشت چرخ شده 200 گرم
پیاز بزرگ رنده شده 1 عدد
قارچ 150 گرم
فلفل دلمه ای 1 عدد
گوجه فرنگی 2 عدد
ذرت پخته شده 4/1 پیمانه
پنیر پیتزا 200 گرم
سس کچاب 2 قاشق سوپخوری
سیر 1 حبه
آویشن 1 قاشق غذاخوری
زردچوبه 1 قاشق چایخوری
فلفل سیاه 2/1 قاشق چایخوری
روغن مایع به مقدار لازم
نمک به مقدار لازم
نکات مربوط به مواد اولیه پیتزا
1- نکات مربوط به پیاز
برخی وقتی پیاز را رنده می نمایند کاملا آب آن را می گیرند و فقط تفاله های پیاز را به گوشت اضافه می نمایند لذا بعد از پخت با این مشکل روبرو می شوند که گوشت بوی ضحم می دهد بنابراین نباید آب پیاز را کامل بگیرید بلکه وقتی پیاز را رنده کردید 5 دقیقه آن را کنار بگذارید آبی که از پیاز جدا می گردد را بگیرید و بقیه پیاز را به گوشت اضافه کنید اصلا نیازی به فشار دادن پیاز و دریافت تمام آب آن نیست.
2- نکات مربوط به پنیر پیتزا
همان طور که می دانید انواع پنیر ها از جمله پنیر پیتزا جزء جدایی ناپذیر فست فود ها هستند و تاثیر بسیار مهمی در خوشمزه تر شدن آن دارند، اما در تهیه پنیر ها ضروری است نکاتی را رعایت کنید، چون پنیر ها در عین حال که باعث خوشمزه تر شدن غذای ما می شوند اگر کیفیت مناسبی نداشته باشند طعم نامطبوعی به غذا می دهند.
اولین نکته ای که در هنگام خرید پنیر باید به آن توجه کنید محل نگهداری پنیر است پنیر خواه بسته بندی باشد خواه فله ای، باید در یخچال نگهداری گردد البته نگهداری پنیر در یخچال نمی تواند ضامن سلامت و قابل مصرف بودن آن باشد لذا توجه به تاریخ فراوری، تاریخ انقضاء، نشان استاندارد و سالم بودن بسته بندی آن نیز از اهمیت زیادی برخوردار است.
دومین نکته مهم در خرید پنیر توجه به ظاهر آن است در برخی بسته بندی ها پنیر رنده شده را به صورت تک رنگ (سفید) و در برخی دیگر به صورت دو رنگ (سفید و نارنجی) می بینید این پنیر های نارنجی رنگ همان پنیر چدار یا گودا هستند البته این دو تفاوتی در مقدار کش آمدن و کیفیت ندارند، بنابراین می توانید به دلخواه هر کدام از آن ها را انتخاب کنید.
نکته مهم این است که این پنیر های رنگی باید حتما نارنجی باشند، زیرا چدار کاملا رنگ نارنجی مشخصی دارد و اصلا زرد نیست. وجود پنیر های دارای رنگ زرد یا طلایی نشان دهنده استفاده از رنگ های شیمیایی در پنیر است لذا از خرید آن ها خودداری کنید، چون این مواد شیمیایی باعث چرب شدن و به روغن افتادن غذا می گردد و در نهایت طعم نامطبوعی به غذا می دهد؛ بنابراین اگر شک داشتید که این پنیر های رنگی پنیر چدار یا گودا هستند یا ترکیبات شیمیایی بهتر است از پنیر های تک رنگ بهره ببرید.
بیشتر بخوانید- طرز تهیه لازانیا قارچ و گوشت مجلسی و خوشمزه با سس سفید مخصوص در خانه
- طرز تهیه سمبوسه گوشت خانگی به سبک مخصوص بندری ها
- طرز تهیه فلافل خاص؛ ترد و خوشمزه مثل ساندویچی ها
طرز تهیه پیتزا
1- شکر + خمیر مایه + 2/1 پیمانه آب ولرم را با هم مخلوط کنید در ظرف را بگذارید و اجازه دهید به مدت 10 دقیقه در جای گرم بماند تا عمل بیاید منظور از آب ولرم آبی است که گرم است، ولی دست را نمی سوزاند. به این نکته توجه داشته باشید که اگر آب خیلی داغ باشد خمیر ترش می گردد اگر هم سرد باشد خمیر عمل نمی آید.
2- بعد از اینکه خمیر مایه عمل آمد شیر هم دما با محیط را به آن اضافه کنید برای اینکه در نهایت خمیر زودتر ور بیاید قبل از اضافه کردن هر نوع چربی مثل روغن و زرده تخم مرغ 2 تا 3 قاشق از آرد را به آن اضافه کنید بعد روغن مایع + زرده تخم مرغ + نمک را اضافه کنید.
3- در مرحله بعد آردی را که از قبل الک نموده اید را کم کم به مواد اضافه کنید برای اینکه خمیر پیتزا ترد تر گردد در این مرحله می توانید 1 قاشق شیر خشک هم به مواد اضافه کنید. آرد را باید به مقدار ای اضافه کنید که خمیر به دست نچسبد، اما ضروری است کمی چسبندگی هم داشته باشد.
اگر کلا چسبندگی خمیر را بگیرید باعث می گردد خمیر خوب عمل نیاید و پف نکند بنابراین ضروری است خمیر یک چسبندگی جزئی داشته باشد. در این مرحله باید خمیر را ورز دهید ورز دادن خمیر در حدی است که خمیر شفاف گردد. مدت زمان لازم برای ورز دادن بسته به قدرت و گرمای دست هرکس فرق دارد نکته مهم این است که وقتی می خواهید خمیر ورز ندهید نباید دستکش داشته باشید تا گرمای دست شما به خمیر منتقل گردد.
4- وقتی خمیر را ورز دادید و خمیر آماده شد کف ظرف مورد نظر کمی آرد بریزید و چونه خمیر را روی آن قرار دهید دوباره روی خمیر کمی آرد بریزید تا خشک نگردد. روی خمیر کیسه فریزر قرار دهید و در یک جای گرم استراحت دهید تا خمیر دو برابر گردد منظور از جای گرم جایی است که باد به خمیر نخورد.
5- گوشت چرخ شده + پیاز رنده شده + فلفل سیاه + زردچوبه + نمک + 2 قاشق غذاخوری روغن مایع را در تابه مناسب بریزد و خوب تفت دهید.
6- قارچ ها را تمیز بشویید سپس خرد کنید داخل تابه مورد نظر کمی روغن یا کره بریزید با حرارت بالا تفت دهید تا قارچ ها آب نیندازند سپس قارچ + گوشت را با هم مخلوط کنید بعد هم فلفل دلمه ای نگینی خرد شده و ذرت را اضافه کنید 2 دقیقه تفت دهید سپس آویشن را اضافه کنید و از روی حرارت بردارید. گوجه ها را هم فیله کنید و به صورت نگینی خرد کنید.
7- بعد از اینکه خمیر ور آمد یعنی دو برابر شد خمیر را روی تخته کار قرار دهید البته ابتدا تخته را آرد پاشی کنید تا خمیر به تخته نچسبد سپس خمیر را حدود 30 ثانیه ورز دهید تا پف آن بخوابد بعد خمیر را با وردنه باز کنید و در قالب یا سینی فر که از قبل آن را چرب نموده اید قرار دهید.
8- فر را از 15 دقیقه قبل روشن کنید روی دمای 220 درجه سانتی گراد قرار دهید تا گرم گردد سپس خمیر را به مدت 10 دقیقه در طبقه وسط فر قرار دهید البته قبل از اینکه در فر قرار دهید همه جای خمیر را با چنگال کاملا سوراخ کنید تا پف نکند.
به این نکته توجه داشته باشید که درجه حرارت باید بالا باشد تا خمیر خشک نگردد. شما می توانید خمیر را تا این مرحله آماده کنید لای کاغذ روغنی قرار دهید در کیسه های زیپ دار داخل فریزر نگه دارید و هر موقع که خواستید خمیر آماده برای تهیه پیتزا داشته باشید.
9- بعد از پخت اولیه خمیر سیر را از وسط نصف کنید و روی خمیر بمالید تا نان طعم سیر بگیرد بعد به یاری یک برس سس کچاب را هم روی خمیر بمالید. سپس کمی پنیر پیتزا روی خمیر بریزید بعد هم مواد پیتزا را روی خمیر بریزید باز کمی پنیر روی مواد بریزید. سپس قالب یا سینی فر را به مدت 15 دقیقه در طبقه وسط فر قرار دهید. در این مرحله برای اینکه نان پیتزا خشک نگردد یک ظرف را از آب پر کنید و در فر قرار دهید تا پیتزا با بخار پخته گردد و نان آن خشک نگردد.
10- همواره در تهیه پیتزا ها این سوال مطرح است که چرا پیتزا های خانگی کش نمی آید کش آمدن پیتزا مربوط به زمان اضافه کردن پنیر آن است در تهیه پیتزا باید پنیر را در 2 مرحله اضافه کنید مرحله اول وقتی است که مواد را روی نان پیتزا قرار می دهید در این مرحله کمی پنیر می ریزید مرحله دوم زمانی است که 15 دقیقه از پخت پیتزا گذشته است در این مرحله پیتزا را از فر خارج کنید و مجدد روی آن پنیر بریزید بیشتر حجم پنیر را باید در این مرحله اضافه کنید دوباره پیتزا را در فر قرار دهید وقتی پنیر آن آب شد گریل را روشن کنید تا پنیر طلایی گردد.
منبع: فرارو