4 مدل طرز تهیه خورشت نخود فرنگی

به گزارش تور آلمان ارزان، خورشت نخود فرنگی یکی از غذاهای خوش رنگ و لعاب و پرطرفدار در استان های شمالی ایرانه که به خاطر طعم ملایم و بافت لطیف نخود فرنگی، جاش تو سفره های بهاری و تابستانی همواره بازه. این رو بسته به ذائقه و عادت غذایی می شه به چهار شکل مختلف آماده کرد: نسخه گیاهی برای طرفدارهای رژیم های بدون گوشت، با مرغ برای سبک و سریع تر شدن پخت، با گوشت تکه ای برای مزه و غلظت بیشتر، و با گوشت چرخ نموده که هم خوش خوراکه هم زمان پختش کوتاه تره. هر کدوم از این روش ها عطر و طعم خاص خودش رو داره، اما پایه همه شون ترکیبی ساده از نخود فرنگی تازه یا فریزریه. با ما همراه باشید تا در این مطلب از در به آموزش طرز تهیه خورشت نخود فرنگی بپردازیم.

4 مدل طرز تهیه خورشت نخود فرنگی

طرز تهیه خورشت نخود فرنگی در یک نگاه

برای تهیه خورش نخود فرنگی با گوشت مرغ، نخود فرنگی رو پاک کنین یا از فریزر دربیارین تا یخش باز شه، مرغ رو به قطعات میانه ببرین و همراه با شستن و خردکردن پیاز و هویج آماده کنین. پیاز رو تو روغن با زردچوبه طلایی کنین، مرغ رو اضافه کنین و خوب تفت بدین. هویج رو اضافه کنین و کمی بپزین، بعد رب گوجه فرنگی رو تفت بدین تا رنگ و عطرش باز شه.

آب جوش رو بریزین و خورش رو با حرارت کم 30 تا 40 دقیقه بپزین. تو مراحل پایانی نخود فرنگی رو اضافه کنین تا رنگش حفظ شه، و در آخر با نمک، فلفل و آبلیمو یا آبغوره طعمش رو تنظیم کنین و داغ و تازه کنار برنج سرو کنین.

شما می تونین مقدار مواد اولیه، مراحل و جزئیات طرز تهیه خورشت نخود فرنگی رو توی این مطلب بخونین.

مواد لازم برای تهیه خورشت نخود فرنگی با مرغ

مواد اولیهمقدار مورد احتیاج
گوشت مرغ (سینه یا ران)400 گرم (تکه های میانه)
نخود فرنگی تازه یا نخود فرنگی منجمد300 گرم
پیاز (برای پیاز داغ)1 عدد میانه
هویج1 عدد میانه
رب گوجه2 قاشق غذاخوری
روغن سرخ کردنی یا روغن زیتون3 تا 4 قاشق غذاخوری
زردچوبه1 قاشق چای خوری
نمک و فلفل سیاهبه مقدار لازم
آبلیمو یا آبغوره1 تا 2 قاشق غذاخوری
برنجبرای سرو با خورش نخود فرنگی

مدت زمان آماده سازی مواد اولیه: 20 دقیقه

مدت زمان لازم برای پخت خورش نخود فرنگی با مرغ: 50 تا 60 دقیقه

مراحل طرز تهیه خورشت نخود فرنگی با مرغ در خانه (روش اول)

خورشت نخود فرنگی با مرغ یکی از غذاهای ساده اما خوش رنگ و لعابیه که بوی پیاز داغ و سبزیجاتش کل خونه رو پر می کنه. با رعایت چند نکته ریز، می تونین خورشتی درست کنین که هم مرغش نرم و خوش مزه باشه هم نخود فرنگی ها سبز و خوش رنگ باقی بمونن.

مرحله اول: مواد اولیه رو آماده کنید

در اولین مرحله از طرز تهیه خورشت نخود فرنگی، ابتدا نخود فرنگی ها را پاک کنید. اگر تازه هستن، نخودها رو از غلاف سبزش بیرون بیارید. اگه از نخود فرنگی فریزری استفاده می کنید، حتما حداقل نیم ساعت قبل از آغاز کار از فریزر بیرون بیارید تا یخش باز بشه و موقع پخت با دمای خیلی سرد وارد خورش نشه. اگر هم زمان ندارید کنسرو نخود فرنگی بهره ببرید. فقط یادتون باشه قبل از اضافه کردن به خورشت حتما قوطی کنسرو رو 20 دقیقه بجوشونید.

مرغ رو به قطعات میانه (با مقدار تقریبی یک گردو) تقسیم کنین که نه له بشه نه خام بمونه. خوب بشورین و با دستمال آشپزخانه خشک کنید. پیاز رو پوست بگیرین، خوب بشورین و به صورت نگینی ریز خرد کنین. هویج رو هم بعد از شستن و پوست گرفتن، به حلقه های نازک یا مکعبی نگینی برش بدین تا موقع پخت، به راحتی نرم بشه.

شما می تونید گوشت مرغ، کنسرو نخود فرنگی و نخود فرنگی منجمد یا کنسروی رو به صورت و اینترنتی از فروشگاه های تهیه کنید.

مرحله دوم: پیاز داغ رو آماده کنید

روغن رو در قابلمه مناسب بریزین و روی حرارت ملایم رو به میانه گرم کنین. وقتی روغن کمی داغ شد، پیاز خردشده رو اضافه کنین. با قاشق چوبی به آرامی هم بزنید تا همه پیازها یکدست طلایی بشن. این کار ممکنه حدود 8 تا 10 دقیقه طول بکشه. دقیقاً قبل از اینکه پیاز به رنگ قهوه ای بره، یک قاشق چای خوری زردچوبه بهش اضافه کنید و کمی هم بزنین تا رنگ و عطرش در روغن باز بشه.

شما می تونید روغن سرخ کردنی، پیاز داغ آماده و زردچوبه رو به صورت حضوری و اینترنتی از فروشگاه های تهیه کنید.

مرحله سوم: تکه های مرغ رو تفت بدید

تکه های مرغ خشک شده رو داخل قابلمه حاوی پیاز داغ بریزین و حرارت رو کمی زیادتر کنین. حدود 7 تا 8 دقیقه مرغ ها رو بچرخونید تا همه طرفش کمی تغییر رنگ پیدا کنه و سطحش بسته بشه. این مرحله خیلی مهمه چون یاری می کنه موقع پخت، مرغ آبدار بمونه و له نشه.

مرحله چهارم: هویج رو اضافه کنید

هویج خردشده رو به مرغ و پیاز داغ اضافه کنین. حدود 3 تا 4 دقیقه با حرارت میانه هم بزنید تا کمی روغن بگیره و شیرینی طبیعی هویج آزاد بشه. این کار باعث می شه طعم خورش ملایم و خوشایندتر بشه.

مرحله پنجم: رب گوجه فرنگی باید تفت بخوره

رب گوجه فرنگی رو به مواد اضافه کنین و حدود 3 دقیقه با حرارت ملایم تفت بدین. این مرحله بوی خامی رب رو می گیره و رنگ خورش رو قرمز و اشتهابرانگیز می کنه. بعد از اینکه رنگ رب باز شد، اون رو با بقیه مواد ترکیب کنید.

شما می تونید رب گوجه فرنگی رو به صورت حضوری و اینترنتی از فروشگاه های تهیه کنید.

مرحله ششم: آب جوش اضافه کنید

وقتی مرغ و هویج با رب خوب تفت خوردن و بوی معطرش بلند شد، وقت اضافه کردن آب جوش می رسه. آب رو حتماً از قبل بجوشونید که دمای قابلمه یک باره پایین نیاد و پخت مرغ عقب نیفته. مقدار آب باید طوری باشه که سطح مواد رو حدود دو بند انگشت بپوشونه.

شعله رو کم کنید، در قابلمه رو نیمه باز بذارید (تا هم بخار خارج بشه هم مواد سرریز نکنه) و اجازه بدید خورش حدود 30 تا 40 دقیقه آهسته جوش بخوره. این کار باعث میشه طعم مرغ، هویج و رب به خوبی با هم ترکیب و عمق مزه خورش بیشتر بشه.

مرحله هفتم: نخود فرنگی رو اضافه کنید

در ادامه و بعد از گذشت زمان اولیه پخت، وقتی مرغ تقریباً نرم و پخته شد و هویج ها هم قوام پیدا کردن، نخود فرنگی رو اضافه کنید. نخود فرنگی تازه معمولاً 12 تا 15 دقیقه بعد از ورود به خورش نرم میشه و رنگ سبزش حفظ میشه.

بعد از ریختن نخود فرنگی، مواد رو به آرامی هم بزنید تا پوست نخودها پاره نشه. در این مرحله حرارت باید میانه رو به کم باشه تا نخود فرنگی ها سریع نپزن و له نشن.

مرحله هشتم: ادویه و طعم دهنده رو به خورشت اضافه کنید

در چند دقیقه پایانی پخت، زمان چشیدن و تنظیم طعم خورش می رسه. اول کمی نمک اضافه کنید و هم بزنید. بعد فلفل سیاه رو به مقدار دلخواه بپاشید تا بوی مرغ رو دلپذیرتر کنه. برای ایجاد طعم ملس، دو گزینه دارید: آبلیمو که تیزی ملایم میده، یا آبغوره که طعم تندتر و کمی گس تر ایجاد می کنه.

مقدارش رو کم کم اضافه کنید و هر بار مزه رو تست کنید تا ذائقه تون دقیقاً تأمین بشه. اگر حس کردید خورش کمی آبکیه، شعله رو زیاد کنید تا چند دقیقه قل بزنه و غلیظ تر بشه، ولی حواستون باشه نخود فرنگی ها بیش از حد نرم نشن.

شما می تونید نمک، فلفل سیاه، آبلیمو و آبغوره رو به صورت حضوری و اینترنتی از فروشگاه های تهیه کنید.

مرحله آخر: خورشت نخود فرنگی رو با برنج سرو کنید

وقتی مرغ نرم و پخته شد و نخود فرنگی ها هم رنگ و بافت مطلوب داشتن، خورش رو از روی حرارت بردارید. توی ظرف سرو بریزین و با یا سر سفره بیارید و با و سرو کنید.

شما می تونید انواع برنج ایرانی و خارجی رو به صورت حضوری و اینترنتی از فروشگاه های تهیه کنید.

روش تهیه خورشت نخود فرنگی با گوشت قرمز (روش دوم)

خورش نخود فرنگی با گوشت همون روال نسخه مرغ رو داره، فقط باید حوصله مون تو پخت گوشت بیشتر باشه. اول پیاز رو با زردچوبه حسابی تفت بدین تا خوش بو شه، بعد گوشت خورشتی رو اضافه کنین و اون قدر سرخ کنین که رنگش قهوه ای و خوشرنگ شه. هویج ها رو بندازین تو قابلمه و دو سه دقیقه هم با گوشت بپزن، بعد رب گوجه فرنگی رو اضافه کنین و تفت بدین تا رنگش باز شه.

حالا آب جوش رو بریزین و حداقل یک ساعت و نیم گوشت رو بذارین با حرارت ملایم بپزه تا خوب نرم شه. تو یه ربع آخر نخود فرنگی رو اضافه کنین که له نشه و رنگش بمونه. آخر سر هم نمک، فلفل و کمی آبلیمو یا آبغوره رو تنظیم کنین و داغ با برنج سرو کنین که حسابی بچسبه.

شما می تونید انواع و گوشت گوسفند رو به صورت حضوری و اینترنتی از فروشگاه های تهیه کنید.

دستور تهیه خورشت نخود فرنگی با گوشت چرخ نموده (روش سوم)

خورش نخود فرنگی با گوشت چرخ نموده هم مثل نسخه مرغ و گوشت خورشتیه، فقط زمان پختش کوتاه تره. اول پیاز رو با زردچوبه تفت بدین تا طلایی شه، بعد گوشت چرخ نموده رو اضافه کنین و خوب سرخ کنین تا رنگش عوض شه. هویج رو بندازین تو قابلمه، دو دقیقه با گوشت بپزن، بعد رب گوجه فرنگی رو بریزین و تفت بدین.

حالا آب جوش رو اضافه کنین و حدود نیم ساعت بذارین همه مزه ها به خورد هم بره. تو ده دقیقه آخر نخود فرنگی رو بریزین، بعد با نمک و فلفل و کمی آبلیمو یا آبغوره مزه رو تنظیم کنین و با برنج سرو کنین.

شما می تونید رو به صورت حضوری و اینترنتی از فروشگاه های تهیه کنید.

طرز تهیه خورشت نخود فرنگی بدون گوشت (روش چهارم)

خورش نخود فرنگی بدون گوشت درواقع نسخه گیاهی همین خورشت هست که توش گوشت یا مرغ رو حذف می کنیم و بقیه مواد و مراحل همونیه. این مدل برای کسایی که رژیم گیاهخواری دارن یا فقط می خوان غذای سبک تری بخورن خیلی مناسبه.

نکات مهم در طرز تهیه خورشت نخود فرنگی مجلسی

  • برای این که خورشتتون حسابی خوش عطر شه، پیاز رو با حوصله تفت بدین تا طلایی و کاراملی بشه.
  • نخود فرنگی مرغوب و تازه یا منجمد با رنگ سبز خوشرنگ انتخاب کنین که خورشت ظاهر قشنگ تری پیدا کنه.
  • خورش نخود فرنگی و شوید ترکیب خیلی خوشمزه ایه که عطر شویدش حسابی با نخود فرنگی هماهنگ میشه.
  • خورش نخود فرنگی شمالی رو می تونین با طعم ترش ملایم و سبزی های مخصوص شمالی درست کنین تا یه سفر شمالی رو با مزه ها تجربه کنین.
  • اضافه کردن کمی آبلیمو یا آبغوره نزدیک سرو باعث میشه خورشت طعم متعادل و دلچسبی پیدا کنه.
  • خورش نخود فرنگی و قارچ یه نسخه خاصه که بافت نرم قارچ توی سس خورشت خوب جا میفته.
  • هویج رو بعد از کمی تفت، زودتر از نخود فرنگی اضافه کنین که له نشه و رنگش حفظ شه.
  • برای کم کردن روغن اضافه، بعد از تفت پیاز، روغن اضافی رو با قاشق جمع کنین.
  • آب جوش رو تو مراحل اضافه کردن یادتون نره چون آب سرد باعث سفت شدن گوشت و طولانی شدن پخت میشه.
  • قبل از سرو، خورشت رو برای چند دقیقه استراحت بدین تا مزه هاش حسابی به خورد هم بره.

بیشتر بخوانید:

فوت و فن های خوشمزه شدن خورشت نخود فرنگی

چطور غلظت خورش نخود فرنگی رو تنظیم کنیم؟

اگه آب خورش زیاد شد و قوامش کم بود، حرارت رو کمی بیشتر کنین و بدون گذاشتن در، چند دقیقه بذارین بجوشه تا به غلظت دلخواه برسه. برعکس، اگه خیلی سفت شد، کمی آب جوش اضافه کنین و چند دقیقه دیگه بذارین با حرارت ملایم جا بیفته. خورش باید غلظتی شبیه سس روان داشته باشه، نه خیلی آبکی و نه خیلی غلیظ.

نخود فرنگی فریزری رو چطور استفاده کنیم؟

نخود فرنگی یخ زده رو لازم نیست از قبل بپزین، فقط بهتره چند دقیقه قبل از اضافه کردن به خورش، از فریزر خارج کنین تا کمی دماش بیاد پایین. برترین زمان اضافه کردنش 10 تا 15 دقیقه قبل از خاموش کردن خورشه تا هم مغزپخت شه، هم رنگ سبزش حفظ بمونه.

چه کاری باعث میشه خورش نخود فرنگی عطر و طعم بهتری پیدا کنه؟

استفاده از پیاز داغ طلایی و رب گوجه فرنگی خوب تفت خورده، کلید خوش عطر شدن خورشه. طعم دهنده هایی مثل آبلیمو یا آبغوره رو هم نزدیک به سرو اضافه کنین تا تازگی طعمشون از بین نره.

چطور میشه خورش نخود فرنگی رو فریز کرد؟

بهتره خورش رو بدون نخود فرنگی فریز کنین و موقع گرم کردن دوباره، نخود فرنگی تازه یا فریزی رو اضافه کنین. این کار باعث میشه بافت نخود فرنگی له نشه و رنگش تیره نشه.

منبع: افق کوروش
انتشار: 22 شهریور 1404 بروزرسانی: 22 شهریور 1404 گردآورنده: berlinro.ir شناسه مطلب: 2661

به "4 مدل طرز تهیه خورشت نخود فرنگی" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "4 مدل طرز تهیه خورشت نخود فرنگی"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید