6 فایده پیاده روی بعد غذا خوردن (و عوارض احتمالی و روش انجام آن)

به گزارش تور آلمان ارزان، مدت زمان زیادی است که محققان توانسته اند اثرات مثبت ورزش را ثابت نمایند. حتی یک پیاده روی ساده هم می تواند فواید زیادی برای سلامتی داشته باشد. در سال های اخیر، توصیه درباره پیاده روی بعد غذا خوردن به طور چشمگیری افزایش یافته است. به همین علت، تصمیم گرفتیم در مقاله امروز خبرنگاران مگ به این موضوع نگاه دقیق تری بیندازیم. ما را تا انتهای این مطلب همراهی کنید.

6 فایده پیاده روی بعد غذا خوردن (و عوارض احتمالی و روش انجام آن)

فواید پیاده روی بعد غذا خوردن

پیاده روی بعد از غذا خوردن فواید منحصر به فردی دارد که در این بخش به مهم ترین آن ها اشاره می کنیم.

1. هضم را بهبود می بخشد

یکی از مزیت های پیاده روی بعد غذا خوردن، بهبود هضم است. شواهد نشان می دهد که راه رفتن با تخلیه سریع تر معده مرتبط است و فعالیت بدنی علائم سندروم روده تحریک پذیر (IBS) را بهبود می بخشد.

علاوه بر این، معین شده است که انجام فعالیت بدنی با شدت کم تا میانه بعد از غذا خوردن اثر محافظتی روی دستگاه گوارش دارد و از بیماری هایی مانند زخم معده، سوزش سر دل، IBS، یبوست و سرطان روده بزرگ پیشگیری می نماید.

2. به کاهش قند خون یاری می نماید

از سایر فواید پیاده روی بعد غذا خوردن می توان به کنترل قند خون اشاره نمود. پیاده روی از افزایش بیش از حد قند خون بعد از غذا خوردن جلوگیری می نماید و احتیاج بیماران دیابتی را به انسولین یا داروهای خوراکی کاهش می دهد.

در یک مطالعه کوچک که روی سالمندان مبتلا به پیش دیابت انجام شد، پیاده روی بعد از غذا خوردن در مقایسه با پیاده روی صبحگاهی تاثیری بیشتری روی کنترل قند خون داشت. در یک مطالعه دیگر روی افراد مبتلا به دیابت نوع 2، اثرات مفید 10 دقیقه پیاده روی سبک بعد از هر وعده غذایی، نسبت به 30 دقیقه پیاده روی در سایر ساعات روز، بیشتر بود. بعلاوه معین شد که پیاده روی بعد از شام تاثیر چشمگیرتری دارد.

3. فشار خون را تنظیم می نماید

حتما شنیده اید که ورزش راه حل مفیدی برای کاهش فشار خون است. اما احتمالا نمی دانید که پیاده روی کوتاه در طول روز (برای مثال بعد از غذا خوردن) در مقایسه با ورزش طولانی برای کنترل فشار خون گزینه بهتری است. محققان با انجام یک تحقیق متوجه شدند که اگر چند بار در روز و هر بار 10 دقیقه فعالیت بدنی داشته باشید، فشار خون شما به طور چشمگیری کاهش می یابد. زمان صرف غذا می تواند انتخاب خوبی برای ورزش کوتاه مدت باشد.

4. خطر بیماری قلبی را کاهش می دهد

ورزش منظم به علت تاثیری که روی فشار خون، کلسترول بد (LDL) و تری گلیسیرید دارد، از ابتلا به حمله قلبی و سکته مغزی جلوگیری می نماید. محققان متوجه شده اند که چند دوره ورزش کوتاه مدت در طول روز، در مقایسه با یک تمرین طولانی و مداوم، تاثیری بهتری روی سطح تری گلیسیرید دارد. شما می توانید این الگو را با 5 تا 10 دقیقه پیاده روی پس از صرف وعده های غذایی اصلی تقلید کنید.

کارشناسان توصیه می نمایند حداقل 5 روز در هفته و هر روز 30 دقیقه ورزش با شدت میانه انجام دهید. شما با 3 پیاده روی 10 دقیقه ای می توانید به راحتی این دستورالعمل را رعایت کنید.

5. نفخ را از بین می برد

پرخوری، حساسیت های غذایی و سندرم روده تحریک پذیر همگی از دلایل نفخ هستند. مهم نیست که چرا دچار نفخ شده اید، در هر صورت پیاده روی می تواند تنها چیزی باشد که برای برطرف این مشکل به آن احتیاج دارید.

تحقیقات نشان داده اند که هر چقدر افراد مبتلا به سندرم روده تحریک پذیر در طول روز قدم های بیشتری بردارند، احتمال کمتری وجود دارد که علائم نامطلوب از جمله نفخ را تجربه نمایند. در سایر افراد هم 10 تا 15 دقیقه پیاده روی بعد غذا خوردن می تواند علائم نفخ را تسکین دهد. بنابراین، وقتی بعد از غذا خوردن احساس نفخ می کنید، می توانید از پیاده روی به عنوان یک راه حل سریع و بدون عارضه یاری بگیرید.

6. باعث کاهش وزن می گردد

ثابت شده است که ورزش در ترکیب با رژیم غذایی مناسب نقش مهمی در کاهش وزن دارد. برای کاهش وزن به نقصان کالری احتیاج دارید، به این معنی که کالری دریافتی شما باید از کالری ای که می سوزانید بیشتر باشد. پیاده روی بعد غذا می تواند شما را به نقصان کالری نزدیک کند و اگر به طور مداوم انجام گردد، به تدریج وزن کم می کنید. با این حال، برای نتیجه گیری قطعی به تحقیقات بیشتری احتیاج است.

مضرات پیاده روی بعد از غذا خوردن

پیاده روی بعد غذا خوردن عوارض جانبی بسیار کمی دارد، اما در هر صورت باید به آن ها اشاره نمود؛ چراکه انجام آن ممکن است برای همه مناسب نباشد.

در برخی از افراد، پیاده روی بلافاصله بعد از غذا خوردن (به خصوص بعد از وعده های غذایی حجیم) به مسائل گوارشی منجر می گردد. برای مثال، افراد مبتلا به رفلاکس اسید باید بااحتیاط زمان و شدت ورزش بعد از غذا را معین نمایند. چون فعالیت بدنی شدید می تواند این بیماران را مستعد سوزش سر دل کند، اگرچه فعالیت های سبک و کوتاه مدت ممکن است چنین اثری نداشته باشند.

علاه بر این، فعالیت بدنی بلافاصله بعد از صرف غذا ممکن است باعث سوء هاضمه گردد. از سوی دیگر، افزایش سرعت تخلیه معده در هنگام پیاده روی می تواند به بروز علائم ناخوشایندی مانند حالت تهوع و درد معده منجر گردد.

در صورت مشاهده هر یک از این علائم، بین غذا خوردن و پیاده روی 10 تا 15 دقیقه فاصله در نظر بگیرید و شدت راه رفتن را کاهش دهید. چنانچه به بیماری گوارشی مبتلا هستید، بهتر است قبل از اینکه پیاده روی بعد غذا را به یک برنامه روتین تبدیل کنید، نظر پزشک خود را جویا شوید.

برترین زمان برای پیاده روی

بر اساس اطلاعات فعلی، به نظر می رسد که زمان ایدئال برای پیاده روی بلافاصله بعد از غذا خوردن باشد. در این زمان، بدن در حال هضم غذا است و به همین علت شما می توانید از مزایایی مانند بهبود هضم و مدیریت قند خون بهره مند شوید.

اگرچه پیاده روی پس از تمام وعده های غذایی برای سلامتی مفید است، اما انجام آن بعد از صرف شام می تواند برای آغاز عالی باشد.

مدت زمان پیاده روی

هواداران پیاده روی بعد از غذا خوردن پیشنهاد می نمایند که این کار را با 10 دقیقه آغاز کنید و سپس مدت زمان آن را با توجه به سطح تحمل خود افزایش دهید.

10 دقیقه پیاده روی این امکان را به شما می دهد که هم از مزایای فعالیت بدنی بهره مند شوید و هم از بروز مسائل گوارشی جلوگیری کنید. از سوی دیگر، فعالیت بدنی کوتاه مدت آسان تر است و تاثیری کمتری روی برنامه روزانه شما دارد. با انجام سه پیاده روی 10 دقیقه ای در طول روز، می توانید به راحتی طبق توصیه کارشناسان 30 دقیقه فعالیت بدنی داشته باشید.

شدت پیاده روی

بعد از خوردن غذا بهتر است از دویدن خودداری کنید. چون ورزش بیش از حد شدید می تواند هضم غذا مختل کند و شما در معرض ابتلا به مسائل گوارشی قرار دهد. بنابراین، باید شدت فعالیت بعد از غذا را در حد کم تا میانه نگه دارید.

یک پیاده روی سریع با سرعت حداکثر 3 مایل (5 کیلومتر) در ساعت، مزایای فعالیت بدنی را برای شما فراهم می نماید و به احتمال زیاد به مسائل گوارشی منجر نمی گردد. از آنجا که افراد مختلف به راه رفتن بعد از غذا خوردن واکنش متفاوتی نشان می دهند، اگر عادت به فعالیت بدنی مکرر ندارید، مهم است که با شدت کمتر آغاز کنید.

کلام پایانی

اگر می خواهید یک عادت سالم را به برنامه روزانه خود اضافه کنید، پیاده روی بعد غذا یک انتخاب عالی است؛ چراکه هضم را بهبود می بخشد، به کنترل قند خون و فشار خون یاری می نماید، در کاهش وزن موثر است و از بیماری قلبی پیشگیری می نماید. 10 دقیقه پیاده روی با شدت کم تا میانه به شما یاری می نماید که بدون مشکل از این فواید بهره مند شوید. با این حال، اگر به بیماری خاصی مبتلا هستید، بهتر است قبل از آغاز پیاده روی با پزشک خود مشورت کنید.

این مطلب صرفا جنبه آموزش و اطلاع رسانی دارد. پیش از استفاده از توصیه های این مطلب حتما با پزشک متخصص مشورت کنید. برای اطلاعات بیشتر بیانیه برطرف مسؤولیت خبرنگاران مگ را بخوانید.

منابع: verywellfit, healthline

منبع: دیجیکالا مگ
انتشار: 6 مرداد 1402 بروزرسانی: 6 مرداد 1402 گردآورنده: berlinro.ir شناسه مطلب: 2491

به "6 فایده پیاده روی بعد غذا خوردن (و عوارض احتمالی و روش انجام آن)" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "6 فایده پیاده روی بعد غذا خوردن (و عوارض احتمالی و روش انجام آن)"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید