شله بریان زیره؛ یک غذای اصیل سالم بپزید! شله بریان زیره؛ یک غذای اصیل سالم بپزید!

به گزارش تور آلمان ارزان، در سرمای زمستان چه چیزی می تواند دلچسب تر از یک غذای گرم و مقوی باشد؟ شله بریان زیره، یکی از غذاهای سنتی و محبوب ایرانی است که بیشتر در فصل زمستان طبخ می گردد و هواداران بسیاری دارد. این غذای خوشمزه با گوشت، برنج و زیره تهیه می گردد و طعمی بی نظیر دارد.

شله بریان زیره؛ یک غذای اصیل سالم بپزید! شله بریان زیره؛ یک غذای اصیل سالم بپزید!
شله بریان زیره، غذایی گرم و دلچسب

شله بریان زیره تنها یک غذای خوشمزه نیست و فواید زیادی نیز برای سلامتی دارد. این غذا سرشار از پروتئین، آهن و ویتامین های گروه B است، به همین علت در تقویت سیستم ایمنی بدن بسیار تأثیرگذار است.

در این مقاله دستور پخت شله بریان زیره را به روشی ساده و آسان آموزش می دهیم. با ما همراه باشید تا با پخت این غذای سنتی، طعم و عطری دلنشین را به خانه خود هدیه دهید.

مقدار کالری در هر بشقاب400 کالری
زمان لازم برای آماده سازی30 دقیقه
زمان لازم برای پختحدود 4 ساعت
تعداد نفرات4 نفر
درجه سختیمیانه

شله بریان زیره؛ یک غذای اصیل سالم بپزید!

شله بریان زیره، یکی از غذاهای سنتی و محبوب ایرانی است که قدمت آن به دوران صفویه باز می گردد. این غذا که اصالتاً متعلق به شهر اصفهان است به علت طعم و مزه بی نظیر و خواص مغذی که دارد در بین ایرانیان بسیار محبوب است.

پخت شله بریان زیره با مواد اولیه ساده و کم

شله بریان زیره با استفاده از گوشت، برنج و زیره درست می گردد و به علت پخت طولانی، طعمی بسیار لذیذ و دلچسب دارد. این غذا به طور سنتی در دیگ های بزرگ و روی آتش طبخ می شد، اما امروزه با استفاده از قابلمه یا زودپز می توان این غذای لذیذ خیلی راحت در خانه درست کرد و طعم بی نظیر آن لذت برد.

مواد لازم برای پخت شله بریان زیره:

گوشت دنده یا گردن150 گرم
برنج دانه ریز1 پیمانه
پیاز1 عدد
زیره2 قاشق غذاخوری
نمک1 قاشق چای خوری
فلفل سیاه1 قاشق چای خوری
زردچوبه1.2 قاشق چای خوری

دستور پخت شله بریان زیره

برای درست کردن شله بریان زیره همراه با ما مرحله به مرحله پیش بروید.

مرحله اول: آماده سازی مواد اولیه

برای پخت شله بریان زیره ابتدا برنج دانه ریز را با آب ولرم چندین بار بشویید تا خوب تمیز گردد. سپس روی آن آب بریزید و مقداری نمک داخلش اضافه کنید و کنار بگذارید تا خیس بخورد.

پس از آن پیاز را پوست گرفته و نگینی یا خلالی به صورت ریز خرد کنید. گوشت را نیز خوب شسته و بگذارید تا آبکش گردد.

شله بریان زیره، تجربه ای ناب از فرهنگ و سنت ایرانی.

مرحله دوم: تفت دادن و پخت گوشت

پیازها را داخل قابلمه ریخته و روی حرارت ملایم با کمی روغن تفت دهید تا سبک و شیشه ای گردد.

گوشت را به همراه زردچوبه و فلفل سیاه داخل قابلمه بریزید و با پیاز خوب تفت دهید تا طعم پیاز به خورد گوشت برود.

حالا چند پیمانه آب جوش به گوشت اضافه کنید و بگذارید تا گوشت با حرارت ملایم به مدت 2 ساعت کامل پخته گردد. در این مرحله آب زیادی داخل گوشت بریزید؛ زیرا در مراحل بعد به آن احتیاج خواهید داشت.

مرحله سوم: افزودن برنج

زمانی که گوشت خوب پخته شد، استخوان آن را جدا کنید و مجدداً داخل آبگوشت درون قابلمه برگردانید. سپس آب برنج را گرفته و آن را داخل قابلمه گوشت بریزید. بگذارید تا برنج با آب گوشت پخته و نرم گردد. در این مرحله هر چند دقیقه یک بار مواد را هم بزنید تا ته نگیرد.

مرحله چهارم: افزودن زیره

در 30 دقیقه آخر پخت، زیره را به شله بریان اضافه نمایید. سپس شعله زیر قابلمه را کم کنید و اجازه دهید تا شله بریان جا بیفتد و غلیظ گردد.

شله بریان زیره شما به همین راحتی آماده شده، آن را در ظرف موردنظر خود بکشید و با نان و سبزی میل کنید.

شله بریان زیره، غذایی سنتی از قلب نصف دنیا

خواص شله بریان زیره

شله بریان زیره به علت ترکیبات مغذی مانند گوشت، برنج و زیره که در تهیه آن استفاده می گردد فواید و خواص بسیاری برای سلامتی دارد. بعضی از این خواص عبارت اند از:

  1. منبع انرژی: شله بریان زیره به علت وجود کربوهیدرات در برنج و چربی در گوشت، منبعی غنی از انرژی است. این غذا می تواند به تأمین انرژی مورداحتیاج بدن برای فعالیت های سنگین روزانه یاری کند.
  2. تقویت سیستم ایمنی: گوشت یکی از ترکیبات اصلی شله بریان زیره است به همین علت منبعی غنی از پروتئین، آهن و ویتامین B12 است. این مواد مغذی باعث تقویت سیستم ایمنی بدن و افزایش توانایی بدن در برابر بیماری ها می شوند.
  3. یاری به هضم غذا: شله بریان زیره حاوی برنج زیاد است. وجود برنج در غذا باعث افزایش فیبر در آن می گردد. وجود فیبر نیز هضم غذا را راحت نموده و عملکرد دستگاه گوارش را بهبود می بخشد.
سفره ای اصیل و ایرانی با شله بریان زیره
  1. سلامت قلب و عروق: شله بریان زیره به علت وجود زیره فراوان به کاهش کلسترول و فشارخون یاری می نماید و از این طریق باعث بهبود سلامت قلب و عروق خواهد شد.
  2. پیشگیری از کم خونی: این غذا منبعی غنی از آهن است. آهن به فراوری گلبول های قرمز خون یاری می نماید و مانع از کم خونی خواهد شد.
  3. سلامت استخوان ها: علاوه بر این در این غذا کلسیم فراوانی وجود دارد؛ ازاین رو خوردن آن برای سلامت و تقویت استحکام استخوان و دندان مفید است.
  4. افزایش وزن: شله بریان زیره کالری بالایی دارد؛ پس برای افرادی که از لاغری رنج می برند بسیار مفید است و باعث افزایش وزن خواهد شد.

نکاتی که باید به خاطر داشته باشید:

  • مصرف زیاد شله بریان زیره به علت وجود چربی و کالری بالا برای افراد دارای اضافه وزن و چاقی مناسب نیست.
  • افراد مبتلا به چربی خون بالا باید در مصرف شله بریان زیره احتیاط نمایند.
  • مصرف شله بریان زیره به علت نفاخ بودن برای افراد دارای مسائل گوارشی مناسب نیست.

در آخر…

در این مقاله دستور پخت شله بریان زیره را یاد گرفتید. شله بریان زیره، یک تجربه ناب از طعم و اصالت ایرانی است که در هر زمستانی باید آن را امتحان کرد.

این غذای سنتی و لذیذ اصفهانی سرشار از انرژی و خواص بی نظیر است با طعم و عطری دلنشین که هر ذائقه ای را مجذوب خود می نماید.

شله بریان زیره، یک غذای کامل و مقویمنبع: اسنپ فود
انتشار: 19 بهمن 1403 بروزرسانی: 19 بهمن 1403 گردآورنده: berlinro.ir شناسه مطلب: 2619

به "شله بریان زیره؛ یک غذای اصیل سالم بپزید! شله بریان زیره؛ یک غذای اصیل سالم بپزید!" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "شله بریان زیره؛ یک غذای اصیل سالم بپزید! شله بریان زیره؛ یک غذای اصیل سالم بپزید!"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید