طرز تهیه سس لبو برای سالاد و غذاهای مختلف ، لبو خام بهتره یا پخته؟

به گزارش تور آلمان ارزان، سس لبو از خوش رنگ و خوشمزه ست که مخصوصا در فصل پاییز و زمستون هواداران پر و پا قرصی داره. شما می تونید سس لبو برای سالاد رو با لبوی پخته یا با آب لبو به صورت ساده، با مایونز یا با بالزامیک به صورت رژیمی درست کنید و روی انواع سالاد سبزیجات، سالاد کلم یا سالاد ماکارونی بریزید. حتی می تونید این سس رو به عنوان دیپ کنار سبزیجات خام یا با نان و کراکر سرو کنید. سالاد با سس لبو به ویژه می تونه زینت بخش سفره شب یلدا باشه. با این مقاله از در همراه ما باشید تا طرز تهیه سس لبو برای سالاد به چند روش مختلف رو به شما آموزش بدیم.

طرز تهیه سس لبو برای سالاد و غذاهای مختلف ، لبو خام بهتره یا پخته؟

طرز تهیه سس لبو برای سالاد در یک نگاه

برای درست کردن سس لبو برای سالاد، اول لبوها رو بشورید و حدود 45 تا 60 دقیقه با حرارت میانه بپزید تا نرم بشن؛ بعد پوست شون رو بگیرید و خرد کنید. حالا توی یه کاسه، ماست چکیده یا یونانی، سیر رنده شده (اختیاری)، آبلیموی تازه، روغن زیتون، نمک و فلفل سیاه رو با هم مخلوط کنید؛ اگه خواستید، می تونید کمی خردل هم برای خاص تر شدن طعم سس اضافه کنید.

تکه های لبو رو همراه این مواد داخل مخلوط کن بریزید و خوب میکس کنید تا سس سالادتون کاملا صاف و یکدست بشه. در آخر، سس رو بچشید و طعمش رو با آبلیمو، نمک یا فلفل تنظیم کنید. این سس خوش آب و رنگ رو داخل ظرف دربسته بریزید و حداقل نیم ساعت توی یخچال بذارید تا خنک بشه.

مواد لازم برای تهیه سس لبو برای سالاد

مواد اولیهمیزان مورد احتیاج
لبو پخته و پوست کنده1 عدد
ماست (چکیده یا یونانی)نصف لیوان فرانسوی دسته دار
سیر (اختیاری)1 حبه
آبلیمو1 قاشق غذاخوری
روغن زیتون1 قاشق غذاخوری
نمک و فلفل سیاهبه میزان لازم

مدت زمان لازم برای آماده سازی مواد اولیه: حدود 15 دقیقه

مدت زمان لازم برای پخت لبو: حدود 45 تا 60 دقیقه

مدت زمان لازم برای تهیه سس لبو برای سالاد: حدود 15 دقیقه

مراحل طرز تهیه سس لبو برای سالاد

طرز تهیه سس لبو با لبوی پخته () یا با آب لبو به صورت ساده، با مایونز یا با بالزامیک به صورت رژیمی قابل انجامه. شما می تونید سس لبو رو به اضافه کنید یا به عنوان یه دیپ خوشمزه همراه با سبزیجات خام یا حتی با نان و کراکر سرو کنید.

مرحله اول: لبو رو بپزید

در اولین مرحله از طرز تهیه سس لبو برای سالاد، اگه لبو پخته ندارید، لبوی خام رو به خوبی بشورید و توی قابلمه مناسبی بذارید. میزانی آب توی این قابلمه بریزید طوری که روی لبو رو کاملا بپوشونه. درب قابلمه رو ببندید و حرارت رو میانه کنید تا لبو به مدت 45 تا 60 دقیقه بپزه. بعد از گذشت این مدت، پخت لبو رو با چنگال امتحان کنید و ببینید راحت فرو می ره یا نه. اگه هنوز سفت بود باید دوباره بهش زمان بدید تا کاملا نرم بشه.

اگه دوست دارید رنگ و طعم لبو خاص تر بشه، می تونید لبوها رو توی فویل بپیچید و داخل فر با دمای حدود 200 درجه بپزید. بعد از اینکه پخت، بذارید خنک بشه، بعد پوستش رو راحت جدا کنید. اگه لبوی پخته دارید، طبیعیه که می تونید این مرحله رو حذف کنید.

بیشتر بخوانید:

مرحله دوم: لبو رو خرد کنید

حالا لبوی پخته و خنک شده رو روی تخته آشپزی بذارید و خرد کنید. لازم نیست تکه های لبو خیلی ریز باشن؛ فقط در حدی که غذاساز یا مخلوط کن راحت بتونه پوره شون کنه، کافیه.

مرحله سوم: پایه سس لبو رو آماده کنید

در این مرحله از طرز تهیه سس با لبو، دیگه وقتشه ماست چکیده () یا ماست یونانی () رو تو یه کاسه تمیز بریزید. سیر رو هم پوست بگیرید و ریز رنده کنید؛ البته اگه با طعم تند سیر زیاد میونه ندارید، می تونید کلا حذفش کنید یا فقط نصف حبه بریزید تا عطر ملایمی بده.

در صورت تمایل، برای خرید ماست چکیده و ماست یونانی می توانید به روش های و اینترنتی به فروشگاه های مراجعه کنید.

مرحله چهارم: باقی مواد سس رو اضافه کنید

در ادامه، به میزان 1 قاشق غذاخوری آبلیموی تازه و همون میزان روغن زیتون رو هم روی ماست بریزید. حتما از آبلیموی تازه بهره ببرید تا سس تون هم خوش عطر بشه هم رنگش روشن تر بمونه. اگه دوست دارید سس سالاد خوشمزه تون حال و هوای خاص تر و حرفه ای تر پیدا کنه، می تونید یه ذره خردل هم بهش اضافه کنید.

برای خرید روغن زیتون و انواع سس مانند سس خردل می توانید به روش های حضوری و اینترنتی به فروشگاه های مراجعه کنید.

مرحله پنجم: ادویه ها رو اضافه کنید

حالا نوبت ادویه هاست. پس میزانی نمک و فلفل سیاه (ترجیحا تازه ساب) هم روی باقی مواد بریزید. این ترکیب رو به خوبی هم بزنید تا مایه یکدستی ایجاد بشه.

برای خرید انواع ادویه ها مانند نمک و فلفل می توانید به روش های حضوری و اینترنتی به فروشگاه های مراجعه کنید.

مرحله ششم: مواد سس لبو رو میکس کنید

در این مرحله از طرز تهیه سس لبو ساده، وقتشه تکه های لبو و مایه سس رو توی مخلوط کن یا غذاساز بریزید. دستگاه رو روشن کنید و اجازه بدید مواد به خوبی با هم مخلوط بشن تا یه سس صاف و یکدست داشته باشید. اگه احساس کردید سس لبو زیادی غلیظه، یه قاشق ماست یا یه ذره آب اضافه کنید تا به غلظت دلخواه تون برسه.

مرحله هفتم: طعم سس لبو رو تنظیم کنید

وقتی سس آماده شد، حتما اون رو بچشید. اگه حس کردید طعمش زیادی شیرینه، یه کم آبلیموی بیشتر اضافه کنید. اگه بی مزه ست، کمی نمک بزنید. دوست دارید تندتر باشه؟ یه کوچولو فلفل سیاه بیشتر بریزید. هدف اینه که تعادل بین شیرینی لبو و ترشی آبلیمو حفظ بشه.

مرحله هشتم: سس لبو رو خنک کنید

وقتی از طعم سس لبو کاملا رضایت داشتید، سس رو داخل یه ظرف دربسته بریزید و حداقل به مدت 30 دقیقه توی یخچال بذارید. این کار باعث می شه طعم مواد خوب به خورد هم برن و سس خوش عطرتر و خنک تر بشه.

مرحله آخر: سس لبو برای سالاد رو نگهداری و سرو کنید

بعد از گذشت این مدت، می تونید سس لبو خنک و خوشمزه رو روی سالاد سبزیجات، سالاد کلم یا بریزید یا حتی می تونید کنار سبزیجات خام سرو کنید. برای تزئین سس لبو هم می تونید روش یه قطره روغن زیتون بریزید و با با کمی گردوی خردشده یا برگ نعنا زیباترش کنید. این سس رو می تونید داخل ظرف دربسته برای 2 تا 3 روز توی یخچال نگه دارید. فقط قبل از مصرف کمی هم بزنید؛ چون ممکنه مواد ته نشین بشن.

روش تهیه سس لبو با مایونز

طرز تهیه سس لبو با مایونز به این ترتیبه که اول باید یک عدد لبوی پخته و خنک شده رو خرد کنید و توی مخلوط کن بریزید؛ بعد بهش سه قاشق غذاخوری مایونز () و دو قاشق ماست چکیده اضافه کنید تا سس بافت کرمی تری پیدا کنه.

حالا یه قاشق چای خوری آبلیموی تازه، کمی نمک و فلفل سیاه و در صورت تمایل یه ذره سیر رنده شده هم بریزید تا خوشمزه تر بشه. همه مواد رو با هم میکس کنید تا یه سس نرم و یکدست به رنگ صورتی یا سرخابی روشن ایجاد بشه. در آخر، سس رو حدود نیم ساعت توی یخچال بذارین تا هم خنک بشه و هم مزه ها به خورد هم برن.

برای خرید می توانید به روش های حضوری و اینترنتی به فروشگاه های مراجعه کنید.

روش تهیه سس لبو رژیمی

طرز تهیه سس لبو رژیمی درست مثل همون چیزیه که در رسپی اصلی براتون گفتیم؛ با این تفاوت که در صورت تمایل، می تونید یه قاشق غذاخوری سرکه سیب () یا سرکه بالزامیک () رو جایگزین آبلیموی تازه کنید. باقی مرحل رو کاملا طبق دستور اصلی دنبال کنید.

برای خرید انواع از جمله سرکه سیب و سرکه بالزامیک می توانید به روش های حضوری و اینترنتی به فروشگاه های مراجعه کنید.

دستور تهیه سس با آب لبو

در طرز تهیه سس با آب لبو برای سالاد، کافیه چند قاشق از آب لبو پخته و خنک شده رو با چند قاشق ماست چکیده یا مایونز (یا ترکیبی از هر دو) توی یه کاسه بریزید. این مواد رو به خوبی هم بزنید تا رنگ صورتی خوشگل و یکنواختی بگیره. بعد کمی آبلیموی تازه برای تعادل طعم، نمک و فلفل سیاه برای مزه، و در صورت تمایل یه قاشق روغن زیتون یا چند قطره سرکه بالزامیک اضافه کنید تا عطر و بافتش بهتر بشه.

اگه دوست دارید طعم خاص تری داشته باشه، یه ذره سیر رنده شده یا خردل هم می تونه سس رو خوش بوتر کنه. در آخر، سس رو چند دقیقه توی یخچال بذارید تا خنک و غلیظ بشه.

نکات مهم در طرز تهیه سس لبو برای سالاد

  • قبل از پخت، لبوها رو کاملا بشورید و مطمئن بشید تر و تمیزن تا سس لبو آلوده نشه و طعم سس تغییر نکنه.
  • بعد از پخت، اجازه بدید لبوها کاملا خنک بشن تا ماست یا سس مایونز خراب نشن و آب نندازن.
  • حتما از آبلیموی تازه بهره ببرید؛ چون هم طعم سس رو بهتر می کنه و هم رنگش رو شاداب تر و روشن تر نگه می داره.
  • اگه سس خیلی غلیظه، یه قاشق ماست یا کمی آب اضافه کنید تا به غلظت دلخواه برسه.
  • سس رو قبل از سرو حداقل نیم ساعت توی یخچال بذارید تا طعم ها به خورد هم برن و سس خنک و خوش عطر بشه.
  • قبل از سرو، سس رو هم بزنید چون ممکنه کمی از مواد ته نشین شده باشه.

فوت و فن های خوشمزه شدن سس لبو

آیا می تونیم سس لبو رو بدون ماست درست کنیم؟

بله، به جای ماست معمولی می تونید از ماست گیاهی یا فقط از مایونز بهره ببرید؛ اما اینطوری طعم و بافت سس لبو کمی متفاوت می شه.

سس لبو رو تا چند روز می تونیم داخل یخچال نگه داریم؟

حدود 2 تا 3 روز توی ظرف دربسته داخل یخچال قابل نگهداری هست. قبل از سرو حتما سس لبو رو هم بزنید.

آیا می تونیم سس لبو رو فریز کنیم؟

نه، چون بافت سس بعد از یخ زدگی کمی آبکی و غیر یکنواخت می شه.

چه نوع سالادی با سس لبو بهتره؟

این سس با سالاد سبزیجات، سالاد کلم، سالاد ماکارونی و حتی به عنوان دیپ کنار سبزیجات پخته یا خام خیلی خوبه.

می تونیم ادویه های دیگه اضافه کنیم؟

بله، کمی خردل، زیره یا حتی نعنا خشک می تونه طعم این سس رو متفاوت و مجذوب کننده کنه.

منبع: افق کوروش
انتشار: 22 مهر 1404 بروزرسانی: 22 مهر 1404 گردآورنده: berlinro.ir شناسه مطلب: 2662

به "طرز تهیه سس لبو برای سالاد و غذاهای مختلف ، لبو خام بهتره یا پخته؟" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "طرز تهیه سس لبو برای سالاد و غذاهای مختلف ، لبو خام بهتره یا پخته؟"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید