طرز تهیه پاستا بدون خامه؛ سبک، خوش طعم و سالم

به گزارش تور آلمان ارزان، پاستا بدون خامه یکی از برترین انتخاب ها برای کسانی است که می خواهند غذایی خوش مزه، سبک و در عین حال کرمی و لذیذ داشته باشند. در طرز تهیه پاستا بدون خامه، به جای خامه از ترکیب شیر و آرد استفاده می گردد که بافتی نرم و لطیف به پاستا می دهد، بدون آن که سنگین باشد. طعم قارچ، مرغ و آویشن در کنار سس سفید خانگی، این غذا را به وعده ای کامل و خوش عطر تبدیل می نماید.

طرز تهیه پاستا بدون خامه؛ سبک، خوش طعم و سالم

مواد لازم برای تهیه پاستا بدون خامه

  • پاستا پنه نصف بسته
  • قارچ 200 گرم
  • سینه مرغ 1 عدد
  • پیاز 1 عدد
  • سیر 2 حبه
  • نمک، فلفل و زردچوبه به میزان لازم
  • آویشن 1 قاشق چای خوری
  • شیر نصف لیوان
  • آرد سفید 2 قاشق غذاخوری
  • پنیر پیتزا (اختیاری) به میزان لازم

طرز تهیه پاستا بدون خامه

مرحله اول: آماده سازی و نیم پز کردن مرغ

برای آغاز طرز تهیه پاستا بدون خامه ابتدا سینه مرغ را در یک قابلمه کوچک با کمی آب بگذارید تا حدود 5 تا 10 دقیقه بجوشد. این کار باعث می گردد بوی زُهم مرغ گرفته گردد و در مرحله سرخ شدن سریع تر بپزد. سپس مرغ را از آب خارج نموده، با آب سرد بشویید و به قطعات کوچک و نگینی خرد کنید. در صورت تمایل می توانید میزان کمی زردچوبه روی آن بپاشید تا رنگ طلایی جذابی بگیرد.

مرحله دوم: پخت پاستا

برای طرز تهیه پاستا فوری در قابلمه ای بزرگ آب بریزید تا نصف آن را پر کنید و روی اجاق قرار دهید. وقتی آب به جوش آمد، کمی نمک اضافه کنید و پاستا را داخل آن بریزید. اجازه دهید حدود 8 تا 10 دقیقه بپزد تا نرم شده ولی له نگردد. پاستا را بچشید؛ اگر با فشار ملایم زیر دندان له شد، آماده آبکشی است. پس از آبکشی، کمی روغن زیتون روی آن بریزید تا به هم نچسبد.

مرحله سوم: تفت دادن قارچ و پیاز

قارچ ها را با دقت بشویید، سپس برش بزنید. در یک تابه بزرگ، کمی روغن بریزید و حرارت را زیاد کنید تا قارچ ها آب نیندازند. پس از چند دقیقه که رنگ آن ها کمی طلایی شد، پیاز رنده شده و سیر له شده را اضافه کنید و با حرارت ملایم تفت دهید تا عطر آن ها آزاد گردد.

مرحله چهارم: افزودن ادویه ها و مرغ

وقتی قارچ، پیاز و سیر به خوبی سرخ شدند، ادویه ها یعنی نمک، فلفل، زردچوبه و آویشن را اضافه کنید و کمی تفت دهید تا ترکیب معطر گردد. سپس مرغ نگینی را داخل تابه بریزید و چند دقیقه دیگر هم بزنید تا همه مواد به صورت یکنواخت سرخ شوند. این ترکیب پایه اصلی پاستای شماست و طعم نهایی را شکل می دهد.

مرحله پنجم: تهیه سس سفید بدون خامه

در همین تابه یا ظرف جداگانه، آرد را اضافه کنید و روی حرارت ملایم تفت دهید تا خامی آن گرفته گردد. سپس شیر را کم کم و در چند مرحله بریزید و هم بزنید تا با آرد ترکیب گردد و سس یکدستی تشکیل دهد. در این مرحله دقت کنید که شیر را ناگهانی نریزید تا گلوله نگردد. وقتی سس غلیظ شد، آن را با مواد تفت داده شده ترکیب کنید.

مرحله ششم: ترکیب سس با پاستا

اکنون پاستاهای آبکش شده را به تابه اضافه کنید و با مواد سس و مرغ مخلوط کنید. همه مواد را به آرامی هم بزنید تا پاستاها نشنمایند و کاملا با سس آغشته شوند. در تابه را بگذارید و حرارت را کم کنید تا حدود 5 دقیقه مواد با هم ترکیب و طعم دار شوند.

اگر دوست دارید پاستا حالت کش دار و پنیر دار داشته باشد، در همین مرحله کمی پنیر پیتزا روی آن بریزید، در تابه را بگذارید و حرارت را خیلی کم کنید تا پنیر ذوب گردد. البته در نسخه سبک و بدون خامه، حذف پنیر باعث می گردد غذا سالم تر و کم چرب تر باقی بماند.

انواع پرطرفدار پاستا

پاستا یکی از غذاهای متنوع و محبوب دنیاست که می توان آن را با مواد مختلف و در طعم های متفاوت تهیه کرد. در ادامه با چند مدل پرطرفدار آن آشنا شوید:

  • طرز تهیه پاستا مرغ و قارچ با خامه

    ترکیبی لذیذ از سینه مرغ، قارچ، خامه و ادویه های معطر که بافتی نرم و طعمی غلیظ و خوشمزه ایجاد می نماید. مناسب برای سرو در وعده های شام یا مهمانی. طرز تهیه پاستا مرغ و قارچ را می توانید در خبرنگاران بخوانید.

  • طرز تهیه پاستا بدون گوشت

    گزینه ای سبک و سالم برای گیاه خواران یا کسانی که در پی غذای کم چرب هستند. در این دستور معمولا از سبزیجات و ادویه های تازه استفاده می گردد تا طعمی طبیعی و دلچسب ایجاد گردد. طرز تهیه یک نوع پاستا بدون گوشت را هم در خبرنگاران مطالعه کنید.

  • طرز تهیه پاستا سبزیجات

    ترکیب رنگارنگی از فلفل دلمه ای، قارچ، ذرت، هویج و بروکلی که در کنار پاستا و سس مخصوص طعمی فراموش نشدنی به وجود می آورد.

  • طرز تهیه پاستا ایتالیایی

    الهام گرفته از دستورهای اصیل ایتالیایی، با استفاده از سس گوجه فرنگی تازه، روغن زیتون و ریحان خشک. ساده، خوش عطر و پرانرژی.

  • طرز تهیه پاستا با شیر و خامه و قارچ

    یک نسخه کرمی تر و غنی تر از پاستا که با ترکیب شیر و خامه، بافتی لطیف و طعمی ملایم و خاص به غذا می دهد؛ مناسب برای دوست داران پاستاهای سفید.

نکات تکمیلی برای پاستا بدون خامه

در این بخش، چند نکته کلیدی را می خوانید که یاری می نمایند پاستای شما خوش طعم تر و حرفه ای تر گردد.

چگونه پاستای بدون خامه را کرمی تر کنیم؟

اگر دوست دارید پاستا بافت نرم تر و کرمی تری داشته باشد، می توانید در کنار شیر، کمی پنیر خامه ای یا ماست یونانی کم چرب اضافه کنید. این ترکیب بدون استفاده از خامه، طعمی غنی و خامه ای ایجاد می نماید.

طعم دار کردن مرغ و قارچ

برای عطر بهتر، قبل از افزودن مرغ به تابه، آن را 10 دقیقه در ترکیب زعفران دم نموده و کمی فلفل سیاه بخوابانید. بعلاوه افزودن چند قطره آبلیمو تازه به قارچ باعث می گردد رنگ آن روشن تر و اشتها برانگیزتر بماند.

غلیظ شدن سس بدون خامه

اگر سس بیش از حد رقیق شد، می توانید نصف قاشق دیگر آرد را در کمی شیر حل نموده و به سس اضافه کنید. در مقابل، اگر بیش از حد غلیظ شد، کمی شیر گرم اضافه کنید تا غلظت آن متعادل گردد.

سوالات متداول درباره طرز تهیه پاستا بدون خامه

پاستای بدون خامه یکی از محبوب ترین غذاهای خانگی است، اما هنگام تهیه آن معمولا چند سوال برای افراد پیش می آید. در ادامه به رایج ترین پرسش ها پاسخ داده ایم .

1. آیا می توان پاستای بدون خامه را بدون مرغ تهیه کرد؟

بله، در صورت تمایل می توانید مرغ را حذف کنید و از قارچ بیشتر یا ترکیب سبزیجاتی مثل بروکلی و فلفل دلمه ای بهره ببرید تا پاستا همچنان خوش طعم و مقوی بماند.

2. چرا سس پاستای من گلوله گلوله می گردد؟

زیرا شیر به صورت ناگهانی به آرد داغ اضافه شده است. برای جلوگیری از این مشکل، شیر را کم کم بریزید و هم زمان هم بزنید تا سس نرم و یکدست گردد.

3. چه نوع پاستایی برای این دستور مناسب تر است؟

پاستا پنه، فتوچینی یا فوسیلی برترین گزینه ها هستند زیرا بافت شان سس را بهتر جذب می نماید و هنگام هم زدن نمی شنمایند.

منبع: کتاب کاله
انتشار: 24 آذر 1404 بروزرسانی: 24 آذر 1404 گردآورنده: berlinro.ir شناسه مطلب: 2667

به "طرز تهیه پاستا بدون خامه؛ سبک، خوش طعم و سالم" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "طرز تهیه پاستا بدون خامه؛ سبک، خوش طعم و سالم"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید